Op zaterdag 7 september mochten de mannen van BANZO/Side-Out heren 2 hun eerste wedstrijdminuten maken voor het seizoen 2019-2020.

Op voorhand was bekend dat Peter Krook en Roy Lamberink afwezig waren, gelukkig werd gelegenheidstopper Tom Slot bereid gevonden om mee af te reizen naar het verre Borne, om daar te strijden in de enorme sporthal “de Veste”. Helaas bleek ook dat de eerste blessure gemeld werd. Martin Kuiper kon vanwege knieklachten niet spelen.

Enfin, de eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Harambee heren 1. Deze studentenploeg van de universiteit Twente speelt in kenmerkend oranje/paars. In eerste instantie startten de Toppers wat stroef maar volleyballen is net als fietsen, je verleert het niet (het gaat allemaal alleen ieder jaar wat minder soepel). Al snel waren de Toppers echter op stoom en werden verschillende verdedigende acties afgewisseld met harde klappers op alle posities. Tom Slot, die vanuit de 3e klasse  vorig jaar overstapte naar de 1e klasse, noteerde zijn eerste punten op 3e divisieniveau. Ook de muur van Slagharen bleek enkele keren niet te passeren voor de mannen uit Enschede. Alhoewel het lange tijd gelijk op ging waren het de mannen uit Slagharen die de eerste twee sets wonnen. De derde set werd als formaliteit gespeeld maar daarvan kan gezegd worden dat de Toppers er met hun hoofd niet bij waren. Er werd te weinig druk gezet en meerdere services gingen rechtstreeks het net in. Deze set werd dan ook verloren.

De tweede wedstrijd werd aansluitend gespeeld tegen het organiserende team van Apollo 8. Een jonge ploeg waarvan de oudste speler qua leeftijd niet in de buurt komt van de jongste speler van de Toppers. Apollo 8 begon fel en fanatiek aan de wedstrijd, serveerde sterk en qua positiespel stonden zij nagenoeg perfect. De eerste set scoorden zij aanzienlijk makkelijker dan de gasten en gingen zij er met de winst vandoor. De tweede set was het echter BANZO/Side-Out heren 2 dat het betere/slimmere spel liet zien. Gertjan Bril zijn aanval mag daarbij genoemd worden. Hij stond tegenover “de reus van Borne”, kreeg van Anrico Wassing de bal toegespeeld. Sprong in de lucht, riep “Touché”, zag twee enorme klauwen over het net komen, mikte op de tribune (ruim buiten het veld) en roeide de bal via de handen van de blokkering buiten het veld. Later zou hij verklaren dat het leek alsof het in slowmotion gebeurde. Onder anderen door dit punt was het BANZO/Side-Out die in de tweede set aan het langste eind trok. Ook de derde set werd uiteindelijk met degelijk spel gewonnen van de thuisploeg.

Met twee gewonnen wedstrijden leek de finale te gaan tussen de Toppers en Livo uit Duiven e.o.. Ook zij hadden beide wedstrijden gewonnen. Rik Belt nam op dat moment afscheid vanwege andere verplichtingen waarmee de Toppers met 6 man overbleven. De mannen uit Slagharen begonnen ook nu fanatiek aan de wedstrijd. Anrico Wassing bleek in deze fase zelfs opgewassen tegen een midman van 2.30m. Meerdere keren won hij een blokduel van de beste kerel. Echter zakten de Toppers de tweede helft van de set in en lieten zij livo in hun spel komen. Livo serveerde met veel druk terwijl BANZO/Side-Out dat helemaal niet deed. Livo kon hierdoor vrijuit spelen en scoorde meerdere ballen op rij. De eerste set ging daarmee ook naar Livo. De tweede set lukte het de mannen uit Slagharen wel om voldoende druk te zetten. Passend kreeg Livo het zwaarder waardoor het spel doorzichtig werd. BANZO/Side-Out kreeg op hun beurt meer grip op de serve waardoor Anrico alle spelers kon bedienen. De Toppers wonnen daarmee de tweede set. De derde set zou dus uit moeten wijzen wie zichzelf “Toernooiwinnaar” zou mogen noemen. Deze set ging het tot aan het einde gelijk op. De ploegen bleken goed aan elkaar gewaagd en beide teams kregen meerdere keren een matchpoint. Het laatste punt werd aanvallend gespeeld door Fabian Kuiper. De bal lag wat scherp, Fabian zag geen andere optie dan er vol voor te gaan maar ineens zag hij het licht uitgaan in de zaal. De klap kon hij nog geven maar dan is toch de conclusie: “Soms is het makkelijk als je 2.30m bent”.

De Toppers mogen terugkijken op een prima voorbereidingstoernooi. Tom Slot bleek Roy en/of Peter prima te kunnen vervangen! Het toernooi was prima georganiseerd (dank daarvoor). Volgende week zaterdag (14 september) spelen de Toppers hun eigen ‘ ‘t Noorderslag Toppers Tournament’. Apollo 8 is dan o.a. één van de gasten. U bent van harte welkom om te komen kijken!