Na een succesvol eerste toernooi was afgelopen zaterdag ‘t Noorderslag weer het theater van het de tweede editie van het TTT (’t Noorderslag Toppers Tournament). Toernooidirecteur Martin Kuiper had zijn manschappen keurig om 12:00 staan om de zaal gereed te maken. 2 velden werden op herenhoogte ingesteld, en het derde werd het podium van de jeugd. Jongens B speelde ook ter voorbereiding op het seizoen 2 wedstrijden. Beide wedstrijden werden gewonnen. De tegenstanders waren teams die afgelopen jaar in dezelfde competitie zaten. Dat er gewonnen werd kan je opvatten als progressie van het gemotiveerde team. Voor de Toppers ook een mooi affiche bij de tweede editie.

Gesteund door een verse bak koffie en gevulde speculaas koek betraden de Toppers de kleedkamer. Dat de Topper familie elk jaar uitbreidt zien we de afgelopen tijd goed. Ook verwelkomen we Topper Krook, en mini Topper in spé Veere. Peter en Eline, nogmaals van harte. Waar (s)Topper Dré dacht dat zijn shirt nooit meer gedragen zou worden mag Peter (inzendingen voor een bijnaam welkom) het shirt van CR7 dragen. Er werd nog even gesproken over verwachtingen die bij het –naar Dré’s eigen zeggen- legendarische shirt hoorden. Vervolgens betraden de Toppers het veld. Ook dit jaar is het toernooi weer volgeboekt en kunnen de Toppers voorzichtig na gaan denken over loting en/of uitbreiding van het TTT, maar hier komen we later nog op terug.

Het eerste fluitsignaal kwam van toernooidirecteur Kuiper, welke plaatsvervangend moest optreden voor afzeggingen van verschillende arbiters. Dit had te maken met de eerste speelronde in de nationale beker. Waarom het TTT hierin op de 2e plaats is gezet is volgens Toernooidirecteur Kuiper een “regelrechte misser” van de bond. Hierdoor lieten de Toppers zich natuurlijk niet zo makkelijk intimideren. De eerste wedstrijd ging dan ook gewonnen. Oosterburen DAC uit Dedemsvaart werd met 2-0 aan de kant gezet. Voor de toeschouwer was het niet het beste potje wat er die middag te zien was. Goedkoop volleybal met té makkelijke punten resulteerden dat beide ploegen niet geheel tevreden waren naar de eerste ronde.

De tweede ronde kregen de Toppers meer tegenstand, en werd het gedwongen om zelf netter te spelen. Speler/Coach Fab legde hier dan ook de nadruk op. Om hier extra kracht bij te geven is Topper Erik op de liberopositie gezet (wit staat je goed Erik). Helaas voor ons allen van korte duur, hij viel tijdens een fantastische reddingsactie geblesseerd uit. Helaas hebben we maar kort kunnen genieten van dit verdedigingswerk. Erik beterschap! De wedstrijd ging overigens wél gewonnen, en er kon een tweede 2-0 genoteerd worden. Topper Krook was nog steeds niet tevreden en uitte dit met: “nu is het al de 2e keer dat we met een servicefout van de tegenpartij een set winnen, niks an zo”. Zijn Zuidwoldense nuchterheid werd aangevuld door een andere Topper: “ja, maar dat is ook gewoon de druk die we opleggen”. Iedereen knikte tevreden en wist dat het spel gaandeweg het toernooi beter werd. Na de pot tegen Set-up uit Ootmarsum zwaaiden we parttime Topper Klomp uit die de rest van de dag een nog veel zwaardere taak had; het in toom houden van zijn kienders (bedankt Dré voor het nalatenschap van de hunebedtaal). De Toppers konden even rusten en zich opladen voor de finale. Ondertussen werd er al druk gespeculeerd over de BBQ.

Uit de andere poule was Webton de koploper, en dus hiermee de tegenstander van de Toppers. De finale begonnen de Toppers goed en sloegen er lustig op los. Mede door servedruk kregen we grip op de mannen uit Hengelo. Toch wisten ze het tij te keren en bij 22 was de stand gelijk. Passend kwamen de Toppers de tweede helft van de set te kort. Hier werd niet direct een oplossing voor gevonden. De tweede set werd gestart zoals de eerste en ditmaal trokken de Toppers dit tot het eind door. De mannen van Hengelo (gedeeltelijk ook niet de jongste meer) zagen de bui (3e set) al hangen en hadden “geen zin meer” in een verlenging. De Toppers werden door de bank opgepept om de tweede set binnen te harken. De derde set werd een formaliteit, de Toppers roken bloed (dit bleek echt bloed te zijn van Tony die een varken aan het slachten was voor de BBQ) en scoorden er lustig op los, met meerdere mooie aanvallen van Topper in spé Weijdema. De set werd ruimschoots gewonnen en de BBQ met de daarbij benodigde dranken waren nu officieel verdient!

Intussen hadden meerdere teams door dat de BBQ aangestoken zou worden. De mannen van Dedemsvaart leken zich te schamen dat ze én niet op fiets waren én zich niet opgegeven hadden voor de BBQ en knepen er snel naar het toernooi ertussen uit. De mannen van Hengelo gingen dichter bij het vuur zitten, maar kwamen ook tot de conclusie dat volgend jaar een aanmelding voor de BBQ onvermijdelijk is. De enige ploeg die het lijkt te begrijpen is Set-up uit Ootmarsum. Hulde! Onder het mom “gezelligheid kent geen tijd” bleef het team lang meedoen voor de kantinebokaal. Het inmiddels verslapte Toppers team had het moeilijk om de eer hoog te houden, maar wisten uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Elke Topper ging moe doch voldaan van de sporthal vandaan. De tweede editie van het nú al legendarische TTT was weer een succes. Zoals gezegd kan er volgend jaar geselecteerd en/of uitgebreid worden. Hierover zullen de Toppers zich aankomend seizoen buigen.

Na 2 zaterdagen kan de balans opgemaakt worden: 2 oefenzaterdagen, helaas een boel pijntjes, goede basis dingen, en nog een boel te verbeteren. Aanstaande zaterdag starten de manschappen van BANZO/Side-Out heren 2 aan de competitie. In Hoogeveen zijn de reserves van Olhaco de eerste tegenstander. In de beker werd afgelopen seizoen gewonnen en tankte de Topperstrein zelfvertrouwen, kunnen we dit weer waarmaken? Tot zaterdag om 13:30 uur in sporthal Trasselt te Hoogeveen.