Op zaterdag 21 september trapten de mannen van BANZO/Side-Out heren 2, oftewel de Toppers, het seizoen 2019/2020 af tegen hun noorderburen uit Hoogeveen, te weten Olhaco 2.
Lange tijd was onduidelijk of Martin Kuiper mee zou kunnen spelen maar uiteindelijk was hij voldoende herstelt om als libero mee te doen. Helaas kan dit over Erik Veltink niet gezegd worden, hij kampt nog steeds met een blessure. En ja, Driekus: zoals ieder jaar gaat de beste man tijdens de voorbereiding op vakantie. Zo ook nu, waarbij hij dit jaar zelfs de eerste wedstrijd moet missen.

Over Olhaco kan gezegd worden dat de heren reserves niet zoveel veranderd zijn. Wel was het bijzonder om oud-Topper André Schonewille in Hoogeveens blauw te zien lopen. Naar verluid is de man niet alleen ingelijfd door de vereniging maar bekleed hij nu ook de posities van voorzitter TC en speelt in de basis als hoofdblokkeerder in het eerste herenteam (wat eigenlijk wel logisch is voor zo’n Topper). Voorafgaande aan de wedstrijd kregen de Toppers volleybal les van BANZO/Side-Out Jongens B. Zij bonden de jongens uit Hoogeveen vakkundig met 0-4 winst aan de zegekar. Met het idee “goed voorbeeld, doet goed volgen” betraden de Toppers de arena.

Stipt om 13:30 uur startte de wedstrijd waarbij de Toppers voortvarend uit de startblokken kwamen. Op alle fronten werd gescoord en Olhaco had weinig tot niets in te brengen. Dit ging goed tot halverwege de set waarna het spel kantelde. De Toppers speelden slordig en lieten kansen onbenut. Olhaco kwam steeds meer in hun eigen ritme en wist kansen beter te benutten. Toch bleek de voorsprong voldoende voor de mannen uit Slagharen om de set winnend af te sluiten (21-25).De tweede set bleven bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Geen van beide ploegen kreeg het voor elkaar om een voorsprong op te bouwen. Olhaco bleek in deze fase het beste positiespel te spelen. Alle ballen werden aangeraakt of verdedigd en de blokkering was soms ondoordringbaar. Met dit spel moesten de Toppers de tweede set aan hen laten (25-23).

In de derde set gooide Fabian Kuiper de opstelling om. Martin Klomp mocht aantreden als diagonaal, Gertjan Bril schoof naar de passer loper positie waardoor Roy Lamberink zijn kunsten kon vertonen als hoofdblokkeerder. Deze wisseling bleek goed uit te pakken, in zowel de 3e als de 4e set waren het de Toppers die aan het langste eind trokken al ging dat niet gemakkelijk (23-25 / 21-25). Daarmee werd de eerste wedstrijd in de competitie winnend afgesloten en voeren de mannen van Slagharen (tijdelijk) de ranglijst aan. Peter Krook mag als startend Toppers terugkijken op een geslaagde wedstrijd, menig maal wist hij het blok met ferme tikken te passeren.Na de wedstrijd was er weinig ruimte voor een uitgebreide verkenning van de kantine. De heren moesten namelijk aantreden voor de inauguratie van een nieuwe Topper! Met enkele heidense rituelen, welke alleen bekend zijn bij de Toppers zelf, werd Vince Lamberink toegevoegd aan dit exclusieve herengezelschap binnen BANZO/Side-Out. Vince van harte welkom kerel, dat je maar net zo’n grote mag worden als je papa!!!!!!

Aankomende donderdag (26 september) speelt heren 2 zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. U bent natuurlijk van harte welkom om de krachtmeting tussen hen en VVH uit Harlingen te komen bekijken.
Vince punt jpg