Zaterdag 21 september, de dag dat Banzo/Side-Out dames 1 haar eerste wedstrijd mocht spelen. C.S.V. dames 4 werd onze allereerste tegenstander. (Bijna) iedereen had een rustige ochtend achter de rug, trainer/coach Herman wat minder (door spanning heeft hij een ochtendje op het toilet doorgebracht).

Na een voorspoedige heenreis kwamen de dames aan op locatie, Deltion College. De nodige kopjes koffie werden genuttigd, sommige lichaamsdelen werden ingetapet, aan de voorbereiding zou het in ieder geval niet liggen. Na wat vertraging konden de dames van Banzo/Side-Out het strijdtoneel betreden en werd er een warming-up gedaan. We waren klaar voor onze eerste wedstrijd; let’s go!!

De eerste set was nog even wennen. We spelen met een nieuw systeem, wat soms nog wat onduidelijkheden veroorzaakte. Toch wisten we de eerste set vol enthousiasme af te sluiten, wat we weer mee konden nemen naar de tweede set. Set nr 1: 25-18 voor C.S.V.

De tweede set begonnen we super sterk. Onze nieuwe libero Geanne vloog alle kanten op in het achterveld waardoor onze nieuwe spellie Louise de aanvalsters naar hartelust kon aanspelen. Wauw, dit ging lekker!! En toen: opstellingsfout.. En nee, het was niet Tessa haar fout en zij bleef natuurlijk de rust zelve… We bleven hangen in de frustratie en gaven uiteindelijk veel punten weg. Set nr 2: 25-20 verloren.

De derde set: vergeten.

De vierde set. We bleven nog even hangen in de sfeer van de derde set, wat resulteerde in een 3-11 achterstand. Even een time-out waarin Herman ons even wat goede tips gaf. Vol strijdlust kwamen we weer terug in het veld, en de punten werden weer binnengehaald. Louise, tevens onze nieuwe aanvoerster in het veld, had zelfs nog een paar flinke discussies met de scheidsrechter. Toch wisten we niet de laatste set binnen te slepen. Set nr. 4: 25-21.
Eindstand 4-0 voor de dames van C.S.V. Jammer maar helaas, geen punten voor de dames uit Slagharen. Maar het allerbelangrijkste; we hebben veel lol gehad en met vlagen lieten we erg mooi spel zien.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, om 16:30 spelen wij tegen Volco dames 2. Wij zien u dan graag in sporthal ’t Noorderslag te Slagharen!

Om de Toppers bij te staan maken wij als dames 1 een vrouwelijke variant op de kantinecheck…. tromgeroffel!!!! De kleedkamercheck. Douches: bij binnenkomst waren we zeer enthousiast, maar liefst 10 douches!! Tevens nog een privé douche aanwezig, super! Uiteindelijk bleek bij gebruik de watertemperatuur niet erg constant. Goede waterdruk. Toilet: aanwezig in ruimte, erg lage deur (zie foto). Oppervlakte: ruimte genoeg. Spiegels: één, te weinig voor in een vrouwenkleedkamer. Hygiëne: ronduit ranzig!!! Haren, pleisters, vreemde plekken op grond, gekke luchtjes. Eindscore: een 4,2. Zeker ruimte voor verbetering.