Zaterdag 21 september reisden de heren van BANZO/Side-Out af naar Enkhuizen voor hun eerste competitiewedstrijd tegen Madjoe. Het team uit Noord-Holland had een goed gevoel overgehouden aan hun bekerwedstrijden die ze alle drie hadden gewonnen. Daarnaast heeft deze tegenstander zichzelf aardig versterkt met spelers van een hoger niveau met als doel om kampioen te worden.Aan de heren van Side-Out om de titelaspiraties een deukje te laten oplopen in Enkhuizen, helaas, helaas werd al snel duidelijk dat dit Madjoe een te grote opgave was.

Het opstarten verliep niet op z’n rolletjes. De heren van Nico Huisman hadden wel de motivatie maar geen focus. Daardoor liep de achterstand al snel op naar 11-5. Toen werd er een time-out genomen om het team op één lijn te krijgen. Dit hielp niet ondanks de inspirerende woorden van de coach. Deze set werd uiteindelijk verloren met 25-13.De tweede set begon met een mooie voorsprong van twee punten. Na een gelijke stand van 4-4 namen de mannen van Enkhuizen toch de overhand. De Side-Outers konden het niet bijhouden tot uiteindelijk ze hun eigen spel weer te pakken kregen en er een serie van vijf punten van Martijn Diender er doorheen werd gejaagd. Dit bracht het team op de stand van 24-17. Daar bleef het ook bij, want ook deze set is verloren gegaan met een eindstand van 25-17.

In de derde set kregen de mannen uit Slagharen hun kracht weer terug. Aanvoerder Eric Rutgers zorgde voor een mooie serie van drie punten. Vol enthousiasme speelde men verder totdat ze niet meer dan tien punten konden scoren. Van 14-10 naar 22-10 leek het gedaan te zijn. Uiteindelijk strandden de heren met een set verlies van 25-12.

Opbouwend met een voorsprong van twee punten begon het team van Nico aan de laatste set. Vergelijkbaar met de tweede set kwamen ook hier de punten niet vanzelf binnenstromen. De heren bleven steken bij de elf punten, waardoor Madjoe er vandoor bleek te gaan met de overwinning. Toch sloeg Tom Lenderink er de laatste punten nog een mooie serie uit. De eindstand bleek teleurstellend met 25-17.

Lang gereisd voor een verlies van 4-0. Niet waar iedereen op gehoopt had, maar toch een ervaring rijker. Daarnaast is het wel duidelijk dat deze tegenstander grote kans maakt op de titel en ook daar aanspraak op gaat maken.

Aankomende week weer hard trainen met elkaar en de focus op de volgende pot die aankomende zaterdag in eigen huis wordt gespeeld tegen de mannen van VCO58 uit Ljouwert (Leeuwarden). Wij hopen zo veel mogelijk mensen aankomende zaterdag om 19:00 uur te zien in sporthal ‘t Noorderslag in Slagharen!