Afgelopen donderdag 27 september is de eerste thuiswedstrijd van BANZO/Side-Out heren 2 gespeeld. Steeds completer verschijnt de ploeg op het veld, zowel in aantal, als in spel. de goed afgemeten voorbereiding werpt in de 2 eerste wedstrijden van het seizoen haar vruchten af.

Casco Montage VVH, een nieuwe ploeg voor de Toppers. Met dat gegeven kon niet direct een tactisch strijdplan opgezet worden en gaan we uit van eigen kracht. Tijdens het inspelen werd nog even gespeculeerd waar de heren in kwestie vandaan komen. Gezien het Friese accent testten de Toppers hun topografische kennis. VV moest voor Volleybal vereniging staan, maar de H? Heerenveen? Hardegarijp? Hogebeintum? Hijlaard? Topper Krook bracht uitkomst. Achterop het shirt van een tegenstander stond de reclame van de plaatselijke kroeg uit Harlingen. Of zoals ze in Friesland zelf zeggen: Harns. Het dorp aan de kust is onder andere uitvalsbasis voor een tocht naar Terschelling. met een eigen haven, opkomend toerisme, veel horeca én bijna 16.000 inwoners is dit toch wel een klein pareltje in het noorden van het land. Over de uitwedstrijd werd ook al druk gespeculeerd, waar de een het had over een weekend Terschelling, was de ander al tevreden toen hij op de shirts van de tegenstander las dat er een pizzeria is in Harlingen.

Enfin: de wedstrijd. zoals gezegd startten de Toppers met volle overtuiging van eigen kunnen. De mannen uit het noorden zijn gedegradeerd uit de 2e divisie. Dit beloofde in eigen huis een zware eerste beproeving van het seizoen. Toch bleek er het één en ander gewijzigd in de ploeg. Het sterk afgezwakte of niet complete VVH liet zich makkelijk in de kijker spelen door de thuisploeg. Vrijuit konden de Toppers gemakkelijk haar eigen niveau halen. 25-12 met als resultaat.

Dit strakke niveau werd in de tweede set niet geheel opnieuw geprojecteerd. een aantal servefouten maakten dat VVH geloofde in een comeback in de wedstrijd. Toch straalden de Toppers genoeg zelfvertrouwen uit wat resulteerde in een strakke side-out. Hierdoor kwam setverlies niet in gevaar.

Op de helft van de wedstrijd werd er gemeld dat er weer vrijuit gespeeld moest worden, en er gefocust moest worden op kansen in de rally. dit kon netter. hierdoor werd set 3 een kopie van de eerste. 25-12. Toch was er 1 ding anders deze set. De libero van de tegenpartij –welke net zo breed, als groot is- leek een andere draai te willen geven aan de partij. Hij ving een bal die over het net vloog. Enkele Toppers knepen hem omdat ze dachten dat de beste man er een rugbypunt van wilde maken, 2 Toppers schenen na deze set even hun broek te hebben verschoond. Gelukkig floot de scheids voor een andere fout en werd ons een wrede worstelpartij bespaard.
De vierde set leek na de 3-0 formaliteit, niets is minder waar. Tot het eind bleven de Toppers gefocust waardoor ze de mannen uit Harns terug werden gestuurd, en behoorlijk naast het net visten (wat zeer ongebruikelijk is voor een Harlinger). Toch bleken ze wél met een net overweg te kunnen. Alle netfouten bleken aan Slagharense kant zijn gemaakt. Misschien moeten we bij de uitwedstrijd helemaal niet naar de pizzeria, maar een cursus netvlechten volgen, om deze prachtig 4-0 toekomstig nog meer perfectie te geven. De eerste scheidsrechter had ondertussen de wedstrijd al wel geschoten, en bleek haast te krijgen. fluitsignalen werden al gegeven toen de vloer nog werd gedweild en waar er commentaar was op beslissingen werden deze no-time de kop in gedrukt. Het was duidelijk dat de leeuw op de rots stond.

O ja,, het eerste geel is ook een feit. Coach van VVH kreeg een waarschuwing wegens opstandig zijn. althans, dat denken we… we konden de beste man soms maar moeilijk verstaan met zijn accent. Gekheid, die grap is te makkelijk. Gefrustreerd door een beslissing van het scheidsrechtersduo werd de kaart toegekend. De Toppers twijfelden nog even om na de wedstrijd naar de beste man toe te lopen om 5 euro te innen. (Geel = 5 Euro boete).
Gezien we de 5 punten ook al geint hebben lieten we dit achterwege.

En dan: Geheel verrast kwamen er eenmaal in de kantine gekomen niet 1, maar 2 grote borden uit de keuken bij Tonnie en Rianne. Hapjes in grote oplage werden over de tafel gedeeld. Dit was echter niet alles. de hapjes waren aangevuld met keurige porties saus, en voor het eerst mét saté!
En nu beste lezer zal je denken, waarom 2, en waarom met saté? Nou, zoals je wellicht al weet, doen de Toppers elk jaar de beruchte “Toppers Kantinecheck” en naar verluid willen Tonnie en Rianne een serieuze gooi doen naar het podium. We moeten erkennen dat het elk seizoen weer dit voor elkaar is en onder het Harlingse motto “Better de bûk te barsten, as it iten bedoarn” werden de hapjes verorberd. Ook werd het seizoen nog officieel afgeblazen, en stomen we aankomende week direct door naar ‘Knoal voor de beker. De eerste ronde wordt gespeeld tegen het plaatselijke M.S.K.
Gezien de haat-liefde verhouding van de Toppers met het bekertoernooi zijn ze dit jaar gebrand er een succes van te maken.