Ja en dan in het zo ver, afgelopen zaterdag mocht BANZO/Side-Out heren 1 hun eerste thuiswedstrijd spelen. Een wedstrijd tegen het team dat afgelopen seizoen kampioen is geworden in de 3e divisie, VC058 uit het verre Leeuwarden.

Vol vertrouwen begonnen de heren met inspelen toch ergens enige spanning voor de eerste thuiswedstrijd weer. Na het inspelen moest het dan toch echt gaan gebeuren het eerste punt was direct al voor ons en we begonnen de eerste helft vrij gelijk tot de 13-13 toen konden we beetje uitlopen en pakte we een paar mooie series aan punten. Leeuwarden kwam toch nog redelijk terug doordat er niet helemaal vlekkeloos werd gespeeld bij de thuisspelers. Maar ze wisten de set mooi binnen te halen met een eindstand 25-22.

Toen begon de tweede set de eerste set was binnen en nu moeten we door pakken. We begonnen de set al niet heel lekker we hadden veel eigen fouten en lieten een aantal punten liggen die we hadden kunnen pakken dit gaf VC058 de kans om toch meer punten te pakken dan wij en zo pakten ze de set dan ook op een eindstand 19-25.

De derde set moet dan toch wel echt van ons worden, vol energie begonnen we de derde set en toch was daar in 1 keer al een 3-0 voorsprong voor Leeuwarden maar dat zal ons niet gebeuren we kregen de pass onder controle en kwam toen toch nog weer akelig dichtbij aan beide kanten werden veel service fouten gemaakt en dat koste ons net die punten die we hard nodig waren zo kwamen we helaas niet ver genoeg terug dat we de derde set van ons konden maken dit resulteerde in een 22-25.

Dan moeten we maar volle bak voor die 5 setter gaan onze eerste thuiswedstrijd kunnen we natuurlijk niet verliezen. Met gebalde vuisten moesten we dan wat gaan veranderen, onze eigen fouten verminderen en gewoon punten scoren simpel als wat. Echter kwamen we niet aan ons eigen spel toe en het lukte niet, de tegenstanders kregen steeds meer vertrouwen in hun spel en wij moesten vechten voor elke punt om onze eigen spel draaiende te krijgen. Toch verliep dat niet soepel. Er werd al gauw een time-out aangevraagd voor echt even een goede peptalk want dit was niet de bedoeling natuurlijk we moeten gaan vechten voor elke punt en samenwerken als een team een nieuw team waar een mooi potje volleybal in zit. Nu moesten we het laten zien volle energie werd er na de time out weer gestreden en ja we kwamen weer een beetje aan volleyballen toe we kwamen weer in de buurt. Er werd weer simpel maar goed gespeeld puntje voor puntje kwamen we dichterbij en toch wisten de tegenstanders net iets meer punten te halen dan wij en dat was balen 18-25. We weten dat er meer in zit dus aankomende week word er weer hard getraind en dan moet het toch echt gebeuren.