Het is nog donker wanneer Peter zijn dochter Veere voor het eerst hoort. De wekker geeft aan dat het half zeven is. Hij staat op, loopt naar de kamer van zijn dochter en ziet haar stralen van geluk. Papa is bij haar. Samen gaan ze naar beneden, waar papa de fles klaarmaakt. Wanneer ze op de bank zitten en hun geluksmomentje beleven, bekruipt Peter een ongemakkelijk gevoel. In eerste instantie kan hij het niet plaatsen maar dan weet hij het…. het is matchday!!!

Vanavond staat voor BANZO/Side-Out heren 2 de eerste ronde van de beker op de planning. Peter weet dat zijn teamgenoten doorgewinterde ‘cupfighter’ zijn en dat hij zijn sporen nog moet verdienen. Nadat hij zijn dochter heeft aangekleed trekt hij zijn pak aan om daarna naar zijn werk te rijden. In de auto bedenkt hij dat hij inmiddels twee wedstrijden goed heeft gespeeld met de Toppers en die gedachte kalmeert hem enigszins. Toch laat de spanning hem niet los en op zijn werk is de gebruikelijke focus niet aanwezig. Hij zoekt op internet informatie over MSK, de tegenstander van die avond, maar kan weinig vinden. Over Muzzelknoal leert hij dat het een lintdorp is met ruim 7.330 inwoners is, maar ook dat helpt hem niet verder.

’s Avonds thuis zit hij stilletjes zijn bord leeg te eten en visualiseert hij de aankomende wedstrijd. Zijn vrouw Eline maakt zich zorgen en vraag wat er is. Peter komt niet verder dan: “niets lieverd, je zou het niet snappen”. Kort daarop stapt Peter in de auto bij Bart en Rik, het moment van de waarheid nadert. In Muzzelknoal moet men een stukje lopen omdat een enorme ballenwagen een groot deel van de parkeerplaats bezet houdt. Het geeft niet, Peter voelt zich gesterkt door de aanwezigheid van zijn medespelers.

Dan is het tijd om het veld te betreden en neemt routine het over. Alle spanning valt van Peter af en hij speelt vrijuit. De wedstrijd vangt aan en de eerste 5 punten zijn overtuigend voor de mannen in rood. In eerste instantie lijkt het alsof de mannen van MSK niet weten waar ze aan toe zijn maar dan rechten zij gezamenlijk de rug en toont men veerkracht. De passing van de Toppers heeft geen antwoord op de Groningse kanonskogels en men maakt veel persoonlijke fouten. MSK ruikt kansen en benut deze ook met creatief en afwisselend spel. De eerste set is dan ook voor hen (25-20). Peter ziet zijn wereld instorten en verwacht dat hij als “nieuwkomer” de zwarte piet toebedeeld krijgt. Even denkt hij dat men misschien zal wijzen naar Inval-Topper Bart maar deze speelt nagenoeg foutloos (waarvoor hulde!). Zou het dan toch aan hem liggen?

Gelukkig nemen de daaropvolgende twee sets alle zorgen van Peter weg. MSK houdt de servicedruk van de eerste set niet vast en met een goede passing begint de aanvalsmachine van de Toppers aan een niet te stoppen reeks aanvalsseries. Serverend steken Anrico Wassing en Rik Belt er met kop en schouders bovenuit. MSK vecht voor wat het waard is maar komt in deze twee sets tekort (10-25/13-25). De vierde set verloopt aan de kant van de Toppers wat stroever. MSK leeft nog een keer op maar het blijkt onvoldoende om te zorgen voor een stunt. Met een 3-1 overwinning verlaten de Toppers het veld.

Peter is opgelucht wanneer hem een biertje aangeboden wordt in de kantine. Zijn eerste vuurproef als ‘cupfighter’ heeft hij doorstaan. Voorlopig kan hij weer even rustig slapen en mogen Eline en Veere trots op hem zijn.

De volgende bekerwedstrijd wordt “thuis” gespeeld in Hardenberg tegen de mannen van Kangeroe heren 1. Maar voordat het zover is treffen we eerst onze vrienden uit Rouveen op donderdag 10 oktober, in sporthal ’ t Noorderslag te Slagharen. Peter is dan ook weer van de partij!