Na het teleurstellende duel van vorige week tegen VC/Leeuwarden was het tijd voor het team en trainer om samen weer om de tekentafel te gaan om te bepalen hoe we de weg omhoog weer in gaan slaan. Een belangrijke beslissing die hierin is genomen: we gaan terug naar het systeem waar we altijd al in spelen zodat iedereen weer op posities staat waar deze zich prettig voelen.

Na weer een week goed getraind te hebben startte het team van Nico Huisman in Groningen vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd tegen Veracles. De opdracht was om lekker vrij te spelen en dat had tot gevolg dat aanvallers lekker doorhaalden en iedereen de mogelijk kreeg om lekker te scoren. De hele set gingen de teams gelijk op, maar uiteindelijk was het toch Veracles die de set met 25-23 naar zich toe trok.

Het verloop van de 2e en de 3e set waren aan de kant van BANZO/Side-Out nagenoeg hetzelfde, de sets begonnen weer sterk, maar na 1 volle rotatie begonnen de spelers van BANZO/Side-Out hier en daar wat steekjes te laten vallen en dat kostte ons zo’n 4 a 5 punten op rij. Het niveau werd wel weer opgepakt maar tegen het einde van de set waren dit toch punten die we niet meer terug hebben kunnen halen. Dit resulteerde in setwinsten voor Veracles met de standen: 25-19 en 25-21.

Ook de 4e set begon weer goed, het doel was om nu ook halverwege de set scherp te blijven en niet die cruciale punten laten vallen waardoor we de 2 voorgaande sets eigenlijk weggaven. Er werd goed geserveerd, de pasjes werden afgeleverd en aanvallers kwamen weer lekker tot scoren. Het doel om halverwege de set scherp te blijven werd behaald en de beloning was dat we toch nog een puntje mee naar huis hebben kunnen nemen.

Ondanks de nederlaag is er wel een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. Volleyballend lag het niveau een stuk hoger dan de voorgaande wedstrijd en lijkt de weg omhoog weer ingeslagen te zijn. Dit geeft vertrouwen voor de aankomende wedstrijd van 12 oktober waar wij om 19:00 uur aantreden in eigen hal tegen S.V.I. uit Zwolle. We hopen jullie dan weer te kunnen trakteren op een leuke pot volleybal. Tot dan!