Rouvéne thuus. zo zou het op z’n Nedersaksisch geklonken hebben. Rouveen Thuis klinkt het vandaag. een van te voren leuk affiche, gezien BANZO/Side-Out heren 2 altijd aantrekkelijke wedstrijden speelt tegen deze ploeg. Onder de rook van de lichtmis ligt het dorp waar afgelopen Donderdag welgeteld 6 volleyballers afreisden voor de derde ronde van de regionaal hoogste klasse: de Derde Divisie (dit zou eerder trouwens regiodivisie genoemd worden, en in de Nedersaksische tijd gewoon nog boernbalgooin)

duss… zo inspiratieloos dit verslag begint was de wedstrijd ook. Eigenlijk willen we er allemaal niet zoveel over kwijt. Wel kunnen we een heleboel andere dingen melden, dat gaan we dan maar doen ook! voor het eerst dit seizoen telde de Toppers een complete bezetting bij aanvang van de warming up. Helaas was van korte duur, gezien Topper Erik een revalidatieprogramma start bij Heren 3, waarvoor we dit team bedanken. Ook te melden is dat Tonny weer opgeknapt is naar zijn operatie, we waren als Toppers toch nog lichtelijk aangeslagen toen we Tonny nog niet terug zagen in de sporthal. Deze onrust werd snel weg genomen door Rianne die beduusd zei: “Och, proat me’j dr nie van, hij is al op weg naar Frankrijk om te gaan vissen”. Elke Topper haalde gerust adem, Tonny is gezonder dan ooit, en wij hebben vanavond 2 bitterballen (p.p!) meer.
Wie er ook extra bitterballen kregen waren de scheidsrechters, deze helden uit de regio presteren het toch maar weer om een vlekkeloze pot te fluiten. Marcel en Henk bedankt! Gezien het de week van de scheidsrechter is zetten we de heren op een voetstuk. Gek genoeg vond alleen de 2e scheidsrechter dit aangenaam. De eerste klaagde over hoogtevrees nadat hij op het extra voetstuk gezet werd. Ach, ik snap het wel; de scheidsrechters hoeven niet zoveel extra’s als ze de Toppers fluiten. Ze krijgen het meest leuke en sportieve team uit de regio op een zilveren schaaltje. Het schijnt zelfs dat er een wachtrij is om de Toppers te fluiten.

Het enige wat noemenswaardig was over de wedstrijd was de pancake van Topper Belt. Onder het mom, waar een zes genoeg is, werd tijdens een lange rally een duik ingezet. Eerst dacht de rest van het team dat Topper Belt wat kwijt was. Hij ging op zijn knieën zitten en spreidde beide handen over de vloer alsof er lenzen werden gezocht. In de daarna volgende seconde naderde de bal de laatste meter voor de vloer. Topper Belt legde zijn benen achteruit en legde zijn hand plat naast zijn oor. De bal kaatste via zijn hand weer keurig de lucht in, waarna de overige Toppers de rally omzetten in een punt. Naast dit memorabele punt scoorden de Toppers nog 101 punten, dit tegen 87 van Rouveen. nu zult u denken, maar wat is dan de uitslag. Zoals de andere helft van Nederland baalde dat Chateau Meiland de Televisiering won, en zoals Koeman baalde van het ene tegendoelpunt van Noord-Ierland, baalden de Toppers lichtelijk van het setverlies in de laatste set. een kleine anticlimax na 3 gewonnen sets, welke ondanks laag niveau gewonnen werden. Dat viel ons wat Rou op het dak. Gelukkig is een Topper niet lang teleurgesteld. Er werd al afgesproken met de tegenstander dat er tijdens de uitwedstrijd weer een groot feest georganiseerd wordt in Rouveen. De Toppers hebben na 1 jaar besloten dat dit een traditie is tijdens Rouveen uit.

Volgende week hebben de heren van BANZO/Side-Out Heren 2 een dubbel programma, én een training, én een wedstrijd. Er kan weer gewerkt worden aan gretigheid, afstemming en ons eigen niveau! tot volgende week!