Deze week mochten de reserves van BANZO/Side-Out op vrijdagavond aantreden tegen het eerste herenteam van Oldemarkt, helaas zonder Erik Veltink die andere verplichtingen had. De avond ervoor werd er nog getraind maar met beleid want menig Topper heeft een dag na de training spierpijn (niet zozeer het gevolg van inzet maar een gevolg van ouderdom). Trainer Fabian Kuiper ging zelfs zover dat hij donderdags eerder vertrok om fit aan de wedstrijd te kunnen beginnen.

Enfin, op vrijdagmiddag keerden meerdere Toppers eerder huiswaarts om op tijd aan de voorbereiding te kunnen beginnen. In de auto werd hierover veelvuldig gemopperd door Anrico Wassing die de vrijdagmiddagborrel moest missen. De autorit naar Oldemarkt was zwaar voor met name de delegatie uit Hardenberg. Youngster Gertjan Bril maakte enkel flauwe en super simpele woordgrappen wat er bijna toe leidde dat hij voortijdig uit de auto werd gesmeten. Gelukkig werd de aandacht op tijd verlegd naar Peter Krook. Deze man liet het complete team naar een schimmig en slecht verlichte carpoolplek rijden om hem op te pikken maar uiteindelijk reed het voltallige team langs zijn huis. Had de beste man niet over na gedacht.

Uiteindelijk presteerde het team het op ruim op tijd aanwezig te zijn en werd men verwelkomt door een vriendelijke gastvrouw en heer. Bijna werd de gastheer om een handtekening gevraagd maar de twijfel sloeg toe. “Ist Bennie wa? Of Bennie nie?” Suggestieve vragen over: oerend hard, deurdonderen en of het allemaal wel NORMAAL was, leidden niet tot een duidelijk antwoord dus werd de discussie gelaten voor wat het was.

En toen was het tijd voor de wedstrijd. DIOS mist voorlopig een van hun scorende mannen vanwege een operatie (een spoedig herstel gewenst) maar de Toppers hadden eerder ervaren een lastige tegenstander te kunnen hebben in de stugge Drenten (3-2 overwinning in de beker). De mensen die getraind hadden starten de wedstrijd en direct was duidelijk dat de trainingsarbeid niet voor niets was geweest. DIOS werd zwaar onder druk gezet en op alle posities werd vrijuit gescoord. De eerste twee sets kreeg DIOS dan ook eigenlijk geen poot aan de trapper (15-25/ 17-25). Tijdens de derde set zag coach Fabian Kuiper kans de reserves in te passen. Echter was dat ook het moment dat DIOS een tandje bij zette. Halverwege de set besloot de scheidsrechter dat het tijd was om de charmante telster aan te spreken. Blijkbaar had de dame in kwestie een punt te weinig toegekend aan de Toppers. De Toppers zijn natuurlijk uiterst gevoelig voor knappe vrouwen langs de lijn en waren blind van vertrouwen. Men besloot uiteindelijk toch maar om de dame wat beter in de gaten te houden, maar verder kon zij niet op fouten worden betrapt. De set werd tegen het einde erg spannend waarbij beide ploegen setpoints kregen maar uiteindelijk waren het de Toppers die aan het langste eind trokken (25-27).

Met een 3-0 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter startten de Toppers de laatste set bijzonder slecht. Binnen no time stonden de toppers 7 punten achter en daarbij kreeg DIOS vleugels. De Toppers waren niet in staat om de achterstand weg te werken en men hobbelde continu achter de feiten aan. Deze set ging dan ook met duidelijke cijfers verloren (25-16).

Helaas “slechts” 3-1, er had meer ingezeten maar alsnog een overwinning. Vol goede moed werd plaats genomen in de kantine alwaar telster Jeanine alvast een tafel had gereserveerd voor de mannen uit Slagharen. Samen met deze charmante dame werden enkele drankjes genuttigd en werd er gefilosofeerd over verschillende thema’s zoals de veelzijdigheid van de vork. Helaas was ook hier Gertjan weer van de partij om de gesprekken kapot te maken met zijn simpele woordgrapjes. Van pure schaamte hierover werd uiteindelijk gauw gedoucht en besloten de vierde ronde in Meppel plaats te laten vinden. Terwijl enkele Toppers direct bezit namen van de dansvloer deden anderen het rustiger aan. Fabian Kuiper had geen goed woord over voor de plaatselijke DJ terwijl Roy stilletjes in een hoekje zijn teamgenoten vervloekte omdat hij aan de alcoholvrije Amstel was gezet. Laatstgenoemde was uiteindelijk wel de meest verstandige door het vertrek aan te kondigen mede ook omdat hij zelf ’s ochtends moest werken.

Eindconclusie: Een prima resultaat en een prachtig mooie avond gehad. Op donderdag 30 januari spelen wij weer tegen DIOS, dan in eigen huis. Wij gaan er in ieder geval vanuit dat Jeanine dan ook weer van de partij is. Voor die tijd spelen de Toppers echter eerst een wedstrijd tegen Vovem ’90 in Emmeloord op zaterdag 26 oktober.