De jongens/mannen van trainer en coach Nico Huisman zijn in de voorbereiding van het seizoen druk bezig geweest om een nieuw systeem te introduceren. Na een aantal wedstrijden te hebben gespeeld in de voorbereiding leek het een goede keuze te zijn. De tegenstanders wisten vaak niet wie hun directe aanvallers aan het net waren, wat vervolgens resulteerde in gefrustreerde spelers en coaches. Ook waren er een aantal scheidsrechters die de opstelling afkeurden omdat zij zelf het systeem niet begrepen 😉.

Met dit systeem is BANZO/Side-Out de eerste paar wedstrijden begonnen maar het heeft geen overwinningen opgeleverd. Dit kwam mede door de onervarenheid en jonge samenstelling van de spelersgroep wat vaak leidde tot miscommunicatie. Daarbij zaten er één a twee posities in waarbij het team soms vastliep. Deze bevindingen en ervaringen heeft Nico Huisman en het team besloten om terug te gaan naar het vertrouwde systeem.

De eerste wedstrijd in het vertrouwde systeem tegen Veracles in Groningen was veelbelovend. De coach gaf de jongens de opdracht om vrijuit te spelen en samen te vechten voor elk punt. Het team liet vechtlust zien en ging aan de slag om wedstrijden te willen winnen. Helaas kon de vrucht in deze wedstrijd pas geplukt worden in de vierde set waardoor BANZO/Side-Out de wedstrijd verloor met 3-1. Alleen stapten ze wel het veld af met een goed gevoel om door te bouwen aan persoonlijke punten en teamontwikkelingen. Twee weken later gingen de jongens naar Sudosa in Assen waarbij de eerste set gelijk werd gewonnen. In deze eerste set werden er bijna geen fouten gemaakt en waren bijna alle aanvallen winstgevend voor het team uit Slagharen. Alleen moest de tweede set op dezelfde manier gestart worden. Dit gebeurde niet, veel domme en onnodige fouten resulteerde in weer een verlies met 3-1.

Afgelopen zaterdag speelden de mannen tegen VC Zwolle, in eigen huis. De mini van de week Nout Dekker heeft een perfecte opslag gemaakt als eerste punt van de wedstrijd. Top gedaan jongen!

Bij de thuisploeg maakte tiener Tim Wesseling zijn basisdebuut en zou zijn plek in deze wedstrijd ook niet meer afstaan en bekroonde zijn debuut met een goede voldoende. Nadat tiener Martijn Diender zijn debuut al eerder in het seizoen maakte bewijst de entree van Tim dat er veel vertrouwen is in de jeugd. De eerste set was de thuisploeg bij de les en kon door hard werken een vuist maken tegen het uit Zwolle gereisde team. Bij een stand van 24-18 duurde het nog even voordat het winnende punt werd behaald maar uiteindelijk ging de setwinst naar het Slagharense team.

Achteraf bleek de tweede set de sleutel tot de winst van deze wedstrijd. Beide teams gingen gelijk op wat resulteerde in spannend spel boven de 20 punten. Door het publiek gedragen wist BANZO/Side-Out de set binnen te slepen met 29-27. Het was niet altijd mooi en aantrekkelijk volleybal maar het resultaat is uiteindelijk datgene wat telt. Publiek bedankt voor jullie steun!

De derde set werd er door eigen fouten, en misschien wel een stukje opluchting dat men een keer twee sets hadden gewonnen, verloren met 20-25. De beleving en energie was even zoek in de derde set waardoor VC Zwolle makkelijk hun eigen spel speelden. Blokkerend en serverend kon de thuisploeg geen druk uitoefenen.

De laatste set werd de thuisploeg weer met energie en vechtlust het veld ingestuurd door Nico Huisman. Hij wist het team te triggeren en dit pakte goed uit met een kleine voorsprong van 5-2. Helaas kon dit niet vastgehouden worden en kwam VC Zwolle redelijk snel op gelijke hoogte. Uiteindelijk liep het gelijk op tot 21-21 en was het stuivertje wisselen wie de set ging winnen. Door een opstellingsfout en cruciale passfout in de Zwolse gelederen, en onder luide aanmoedigingen van het thuispubliek, werd deze set en uiteindelijk deze wedstrijd met 3-1 gewonnen door BANZO/Side-Out!

Een prima resultaat en een prachtig mooie avond gehad. Volgende week spelen wij weer thuis tegen de koploper, DIO uit Bedum. Wij gaan er vanuit dat het publiek dan weer van de partij is. Voor die tijd gaan wij maandag en woensdag weer trainen om het publiek aanstaande zaterdag te kunnen vermaken en misschien tot een stuntje in staat zijn.