Afgelopen zaterdag reisden de Toppers af naar Emmeloord. Met de gezellige avond in Meppel nog in het achterhoofd kregen de mannen al een bericht van de potbeheerder voorafgaande de wedstrijd: De pot moet weer gevuld worden. Verschillende Toppers zijn die ochtend gezien bij de plaatselijke pinautomaten om de schade van vorige week die middag af te doen. Het schijnt zelf dat Brink geldtransporten een extra route ingepland had. Tegenwoordig leven de Toppers onder een zeer strikt potregiem. Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd waar het bleef bij één tientje die gepot moest worden. Achteraf was dit logisch, maar hierover later meer in de kantinecheck.

Richting de polder werd er weer druk gespeculeerd over de basis, gezien er afgelopen training Toppers afwezig of te laat waren. Onder het mom “beter niet dan laat”, deed elke Topper, op welke positie dan ook een gooi naar de basis. Onderweg werden er hier en daar ook nog wat trekkers gespot, en flauwe grappen gemaakt. 1 van die grappen kennen we nog van vorig seizoen, maar omdat de samenstelling van de auto anders was trakteerde Topper driekus ons nog even een keer op het volgende verhaal:

 “Mien va was een keer ant werk op het land en d’r kwam zo’n boertje bij kijken… het boertje had z’n overal aan en moest voor de nummer 2. Natuurlijk is er op het land geen dure geberit om even je behoefte te doen. Het boertje besloot op een afgelegen stukje z’n overal half uit te doen, en gehurkt van z’n last af te komen. Zoals jullie weten (hihihi) kan je een overal natuurlijk niet helemaal uit doen, en legde het boertje de overal half onder hem neer (hihihihihi)”Een nieuwsgierige Topper viel in; “Henrik je moet hem eerst vertellen voor je lacht”. Driekus vervolgde: (hihihi), dus dat boertje kakte van em af, en trok z’n overal aan, maar (hihihihi) natuurlijk voelde hij toen halverwege z’n rug dat hij z’n overal niet goed had weggelegd.
De auto bulderde het uit, ook al hoorde we hem voor de vierde keer.

Aangekomen bij de Bosbadhal te Emmeloord bleek er een hele serie aan sporten gaande te zijn. De plaatselijke plonsploeg lag in het zwembad. Een andere hal was bezet door basketballers. Gelukkig kenden de Toppers de weg naar de “volleyhal”. In de kantine streken we neer voor een bakkie. Het benoemde zwarte goud was nog niet ingeschonken of we kregen het verzoek om direct te gaan douchen na de wedstrijd. Natuurlijk gingen te Toppers akkoord, maar de eerste punten voor de kantinecheck werden zonder iets te zeggen uitgedeeld.

De wedstrijd dan. Vooraf was al genoemd dat het natuurlijk een kraker zal worden. De Toppers kwamen het beste uit de startblokken, met geplaatste services en het profiteren van een falende serve aan de kant van Vovem trokken de Toppers de eerste set naar zich toe. Voor het tweede bedrijf echter hield iedereen elkaar scherp door te noemen dat de foutservices ook anders kunnen, en wij genoeg druk moesten blijven zetten. Dit bleek inderdaad zo te zijn in de tweede set. Door haperend spel kwamen de heren uit Slagharen aan alle kanten te kort. Een ingrijpen van de kant kon hier geen draai meer aan geven. Zo ook ging de derde set naar Vovem tot frustratie van de Toppers. Begin vierde set leek het gelijk op te gaan, waarna er verschillende lange rally’s werden beslist in het voordeel van Vovem, dit leek BANZO/Side-Out de das om te doen. Kort hierna mocht er ook nog een blessure genoteerd worden aan Toppers zijde. Deze tegenslagen waren niet meer weg te spelen en zo is de eerste verliespot van dit seizoen een feit. Waar Vovem schakelde, mistten de Toppers de creativiteit om het tij te keren.

Na deze mentale koude douche, stapten de Toppers direct onder een warme douche. Een passant die langs de kleedkamer liep keek verbaasd naar binnen toen de rest grapte over een zeepje, terwijl een andere Topper moeite had zichzelf op de been te houden. Duidelijk verwart liep hij door….

Er was echter nog hoop op een paar punten, weliswaar niet voor de competitie, maar voor de kantine. Bij de bar aangekomen waren de Toppers ditmaal verward. Doordat het aanbod van de uitbater erg leek te verschillend met de voorraad werd het bestellen van “die erste runde” en janboel. Uiteindelijk had iedereen een troostend drankje naar binnen gewerkt, en konden we (zonder hapjes) terug in de auto naar Slagharen. Nog even was er sprake om in een échte kantine de magen te voeden, maar het bleek dat we hier al te laat voor waren.

Met 1 punt, een hongerige maag, bezwete shirts, lege bidons en een rug als een heipaal keerden de Toppers weer huiswaarts. Een Topper onwaardig uitje welke we niet elke week willen. De volgende partij zullen we dit recht moeten zetten. Echter tijd om te trainen is er aankomende week niet, de Toppers mogen aantreden tegen een andere subtopper (volgens de lijst). Er staat een heuse derby op het programma. Kangeroe komt aanstaande donderdag 31 oktober spelen. We hopen jullie te zien in sporthal ’t Noorderslag te Slagharen, aanvang 20:00 uur.