Maandag 28 oktober startte BANZO/Side-Out Jongens B weer met de training, een nieuwe week dat betekend voor de mannen een nieuwe uitdaging. Even terugblikken met de trainer naar de gewonnen thuiswedstrijd van de zaterdag waar Reflex Kampen het slachtoffer was. 4-0 maar geen illusies er moet op veel vlakken nog aan de weg getimmerd worden, de pass, opslag, aanval zowel hele mooie dingen gezien als ook aandachtspunten. Dan volop aan de bak om alle facetten van het ingeslagen traject te beoefenen en moe maar voldaan huiswaarts te gaan.

Donderdag 31 oktober de tweede trainingsavond van de mannen, in tegenstelling van de maandag hier een vooruitblik naar de zaterdag. Voorsterslag/ VC Zwolle Jongens B zal de tegenstander zijn, onbekend maar staat toch 2e op de ranglijst en dus een ploeg om niet te onderschatten. Starten met de training warm lopen, inspelen maar met de eerste oefening gaat het net even mis. Lennart gaat door de enkel en blijkt minimaal een week uitgeschakeld, eerst de nodige hulp geven maar dan zie je de eerste frons op het voorhoofd van trainer/coach Rob. Op vrijdag nog een afzegging, de spoeling wordt dun hoe gaan we dit oppakken een tweede frons ontstaat bij Rob.

Met een selectie van 8 spelers en Lennert mee als supporter staan de coaches Rob en René zaterdagmorgen 2 november om 8.30 uur klaar om naar Zwolle af te reizen. Nog even de bandenspanning controleren om de spanning bij de mannen wat op te voeren en een druppel benzine om de motor draaiende te houden. Aangekomen in Zwolle zijn de coaches onder de indruk van het complex maar de spelers zien het niet eens, volle concentratie en bij menig speler een grimas waar je als tegenstander van onder de indruk kunt raken. Snel naar de kleedkamer, omkleden en melden op het veld om lekker te starten met de warming-up.

De eerste set starten de heren voortvarend en de tegenstander laat zich overrompelen deze set wordt dan ook redelijk makkelijk binnen gehaald met 14-25.

De tweede set was een heel ander verhaal, de tegenstander had zijn masker af gezet en ging mee volleyballen een resultaat van veel opslag, pass, communicatie en concentratie verlies. Eindstand van de set 25-16.

In de derde set begint de coach met een donderpreek waar menig Zwollenaar van onder de indruk was en wel zodanig dat dit resulteerde in een walk-over met 9-25 als eindresultaat.

De messen zijn geslepen in Zwolle als de vierde set start, de heren van Zwolle waren niet blij met het resultaat van de derde set en zetten alles op alles om er een vijfde set uit te slepen. Deze set werd afgewisseld met goed volleybal waarbij op de 3-meter aanval van Lars regelmatig een beroep werd gedaan maar ook veel persoonlijke fouten waardoor Zwolle in het zadel bleef en de set met 25-22 naar zich toe trokken.

Dit betekend een beslissende vijfde set, de coach gaf aan met de legendarische woorden “kop dr veur, en nooit op geem”. Deze laatste set werd door de mannen uit Slagharen dan ook niet verspeeld maar met de set stand 10-15 gewonnen. Eindstand 2-3.

Volgende week zijn de jomgens vrij maar 16 november mag er om 17:00 uur weer gespeeld worden tegen SVI in Zwolle-Zuid.