Nadat de eerste heren volleybalselectie uit Slagharen e.o. een lange dag in de sporthal, als zaalwacht had volbracht, stond aan het eind van de dag een pittig duel op het programma. De wedstrijd tegen koploper DIO – Bedum in eigen huis.

We begonnen de wedstrijd sterk, de pass kwam aan en we hadden servedruk en pakten een mooie voorsprong. Helaas kwamen de Groningse gasten boven de 20 sterk terug en pakten de set met 22-25.

De 2e set  begonnen we weer sterk. Het ging beter dan in de eerste set. Onze pass stond  goed om hun krachtige strakke serve op te vangen.

De set up lag goed en de aanvallers pakten veel kansen om een direct punt te maken. Dit ging tot aan de 16-11 voorsprong heel voortvarend maar daarna stokte de Slagharense puntenmachine heel snel en verloor men de set met 23-25.

In de derde set leek het er op dat het verlies van de 2e set iets deed knakken aan de kant van BANZO/Side-Out. Halverwege deze set maakten wij fouten en kwamen niet lekker langs het blok heen. Ook het geloof in een goede afloop leek enigszins verdwenen wat dan ook een flinke 16-25 setverlies opleverde.

Dan de 4e en de laatste set. Het begon goed, de serve zat weer wat druk achter, en de pass lag redelijk, en we scoorden weer punten. Tot aan 15-15 konden we goed meekomen met de koploper, maar daarna lieten de grotendeels geroutineerde Bedummers zien aan de jonge en onervaren Slagharense equipe hoe je een setje uitspeelt. DIO-Bedum was simpelweg  te sterk voor ons. Stand 18-25 in de vierde set.

De aankomende week zal men weer op  training flink aan de bak moeten om het aanstaande zaterdag beter doen dan afgelopen weekend. Dit zal geen gemakkelijke opgave worden aangezien we dan spelen tegen de nummer 3, Lycurgus in Groningen.

We gaan ons uiterste best doen om een goed resultaat te halen waar we weer op verder kunnen borduren.

Publiek bedankt en graag tot ziens op zaterdag 7 december. Dan treden we aan in eigen huis tegen Donitas.