Op donderdag 31 oktober mochten de mannen van Banzo/Side-Out heren 2 aantreden voor de eerste derby. De tegenstander kwam van 10 minuten verderop uit Hardenberg. De thuisploeg moest het deze dag doen zonder de aanwezigheid van Topper Peter Krook. Gertjan Bril was wel aanwezig maar moest vanwege rugklachten plaats nemen op de bank.

Een eerste blik op de tegenstander verraadde één ding; namelijk dat Hardenberg een eet etablissement van internationale allure herbergt. Alhoewel het niet des Kangeroes is speelde het team duidelijk onder het motto: Massa is kracht.

De Toppers namen zich voor om er vol voor te gaan, zeker gezien de verliespartij de week ervoor. Degene die daarbij het team op sleeptouw nam was niemand minder dan Rik Belt. Met zijn krachtige service scoorde hij 9 punten waarmee er direct een gat werd geslagen. De jumpers uit Hardenberg deden hun best maar de gehele voorsprong werd niet meer weggegeven waarmee de eerste set in het voordeel van de thuisploeg werd beslecht.

In de tweede set toonde de Hardenbergse formatie veerkracht (hoe kan het ook anders als je Kangeroe heet). Men rechtte de rug en bood fanatiek weerstand aan de Toppers. Aan beide kanten werden mooie punten gescoord. Het waren de mannen van Kangeroe die halverwege de set een voorsprong pakten waarna ze deze niet meer weggaven. De Toppers streden fanatiek door maar kwam uiteindelijk te kort.

Met een 1-1 tussenstand was er nog geen vuiltje aan de lucht. In de derde omgang pakte Kangeroe direct enkele punten met de service waarmee de Toppers tegen een achterstand aankeken. Ook nu werd er over en weer gescoord maar werd de achterstand niet weggewerkt. Speler/coach Fabian Kuiper zag zich genoodzaakt om iets te proberen waarmee invaller Bart in het veld werd gebracht. In eerste instantie werd hier wat om gelachen door de mannen van Kangeroe maar de pezige, lange, jonge Bart deed precies waar hij er voor in was gebracht, namelijk scoren. Helaas was het niet voldoende om het tij te keren en werd ook de derde set verloren.

Over de vierde set kan men kort zijn. Ook nu waren er van beide kanten mooie acties en werd er fel gestreden om de regioderby te winnen. De toppers hadden echter een significante hogere foutenlast waar niet tegenaan gescoord kon worden. Helaas dus een 3-1 verlies voor de thuisploeg.

Enigszins teleurgesteld nam de thuisploeg plaats in hun eigen kantine. Gelukkig was daar (zoals altijd) Rianne die de mannen bijstond met een hapje, drankje en enkele bemoedigende woorden waarmee de lijdensdruk al snel minder werd.
Over twee weken (dinsdag 12 november) treffen beide teams elkaar weer. Dit maal in Hardenberg zodat het voor bijna iedereen een thuiswedstrijd is. De winnaar mag nog weer een ronde verder in de beker. Alle support is natuurlijk welkom.