Afgelopen week stonden de trainingen in het teken van het nabouwen van Sporthal Beijum waar de nodige tribunes tegen het veld werden geplaatst, zodat er alvast gewend kon worden aan de beperkte (opslag)ruimte achter het veld. Het enige wat niet nagebootst kon worden waren de hijgende en Krombacher drinkende studentjes uit het hoge noorden. Dat tegenwoordig in Groningen de studiefinanciering niet meer toestaat om eens lekker een hapje in de sporthalkantine te eten blijkt wel uit het feit dat ze met ‘puutjes’ eten van de plaatselijke FEBO op de tribune zaten, waardoor er op een frikandel speciaal toch wel een €0,25 bespaard kon worden. De snelle rekenaars onder ons zullen al hebben geconcludeerd dat dit per seizoen toch wel een volledig biertje oplevert. Toch weer een extra mogelijkheid om ‘eem dik te doun in de toene’.

Oké, nu over op de wedstrijd. De mannen uit Slagharen begonnen gehavend aan de wedstrijd. Libero Mathijs moest helaas last-minute afhaken doordat hij zich een ijzersplinter in het oog had gevreesd. De komende dagen moet hij als een echte kapitein één oog rust houden. Beterschap Mathijs! Hij vreest trouwens niet lang uit de roulatie te zijn. Daarnaast had Ronald zo last van een loopneus dat zijn looplijnen na elk punt weer gedweild moesten worden. De (service)pass werd zodoende deze wedstrijd volledig bij onze passer-lopers neergelegd. Appeltje eitje dachten ze. Zowel Lycurgus als BANZO/Side-Out leken scherp aan de wedstrijd te beginnen. Echter heb je ook nog te maken met officials, die naar alle waarschijnlijkheid nog even moesten bijkomen van hun Juttertje tijdens de ZaMiBo. Ze begonnen namelijk de wedstrijd met het geven van een dubbele fout. Heerlijk zal het gevoeld moeten hebben om de wedstrijd met zoveel vertrouwen te beginnen.

Passend moesten de heren uit Slagharen wel even wennen waardoor de pass de eerste set veruit van zuiver was. BANZO/Side-Out’s spelverdeler, dhr. Neef en tevens ondergetekende, heeft zich ook dit seizoen weer voorbereid op een seizoen vol marathons en heeft daarom zich georiënteerd op een paar hardloopschoenen i.p.v. volleybalschoenen. Tijden zijn nog nooit bijgehouden, maar de kans is groot dat HIJ de eerste sporter was die een marathon onder de 2 uur heeft gelopen en niet Eliud Kipchoge. Ondanks de mindere pass ging de eerste set gelijk op tot 13-13. Daarna kwam er helaas weer de bekende foutenserie om te hoek kijken en liepen de Grunnigers uit naar 17-13 en vervolgens 23-17. Dit verschil kwam BANZO/Side-Out niet meer te boven en er werd helaas verloren met 25-18. Dat kon en moest beter.

De tweede set werd er duidelijk uit een ander vaatje getapt. Met veel meer strijdlust en overtuiging in de aanval werden prachtige punten gescoord. Martijn, onze bijna jongst geDIENDER, wist een heel hoog niveau te halen in zijn aanvalsspel. Daarnaast leek Harmen vleugels te hebben en wist met menig ‘eerstetempo’s’ aardbevingen te veroorzaken in Beijum e.o.. Ook tijdens de tweede set wist BANZO/Side-Out bij 11-11 weer een serie punten aan de tegenstander te overhandigen waardoor er tegen een 15-12 achterstand aangekeken werd. Echter herstelden de mannen zich en kwamen ze terug tot 20-21 achter. De bekende woorden “nu begint de set pas” zorgden blijkbaar voor wat extra spanning aangezien we al snel tegen een 24-21 achterstand aan keken. Set voorbij, 25-22.

De mannen uit Slagharen kwamen er steeds dichterbij met ook beter spel vol met lef en hard werken tijdens de rally’s. Iets waar BANZO/Side-Out H1 normaal om bekend staat.

In de derde set moest het dan ook gaan gebeuren om er uiteindelijk nog een 3-2 uit te slepen. In de derde set werd gelijk uitstekend begonnen en een voorsprong gepakt die we tot diep in de derde set wisten vast te houden. van 3-1 voor, naar 14-11 voor en uiteindelijk 18-14. Je zou zeggen dat het dan een kwestie van afmaken is. Helaas verzwakte BANZO/Side-Out in haar spel en kwam Lycurgus terug tot 20-20. Tot overmaat van ramp en enkele persoonlijke fouten werd het zelfs 24-20 voor de mannen uit het hoge noorden. Dit werd niet meer hersteld waardoor ook de derde set werd verloren, uitslag: 25-21.

In de vierde set begon BANZO/Side-Out erg ongeconcentreerd aan de wedstrijd waardoor ze al snel tegen een 7-0 achterstand aankeken. Dit verschil bleek de hele wedstrijd door ongeveer hetzelfde te blijven met uiteindelijk een verlies van 25-18. Dat je na de 7-0 nog 18-18 speelt is enigszins hoopgevend voor de rest van de competitie.

Lef en hard werken zullen snel worden beloond. Er wordt een groot deel van de set fantastisch gespeeld, echter foutenseries in de sets doen ze nu even de das om. Nu even een paar weken rust om de puntjes op de bekende i te krijgen. Helaas, zoals ook de afgelopen jaren in Beijum, ging er ook vandaag weer niets boven Groningen..

Volgende wedstrijd: Zaterdag 30 november 14:30 wederom in Groningen tegen de reserves van Donitas.