Afgelopen donderdag stond er weer een thuisduel op het programma. 1 van de 2 thuiswedstrijden deze maand. De afgelopen wedstrijden werd er gestreden tegen mede hoger geklasseerde ploegen. De koploper Vovem 1 was, in Emmeloord, te sterk. Ook moesten de Toppers hun meerdere kennen in de derby tegen Kangeroe/Hardenberg heren 1. Tijd voor keiharde punten, want dat is het enige wat telt op de ranglijst.

De Toppers hadden er weer zin aan, het was inmiddels al even november en er is nog geen wedstrijd gespeeld. Eenieder stond te trappelen om weer aan te treden, ja zo zelfs dat geen Topper tijd nam om even bij Tonnie rustig op de stoel te gaan zitten. Echter was er 1 Topper die zich niet al teveel haastte. Laat dat degene zijn met de wastas… Onrustig zaten de Toppers in de kleedkamer te wachten en nog nooit werd er zó verlangd naar waspoederlucht. Dit werd dan ook bij binnenkomst onder luid gejuich ontvangen. De Topper met dé tas wist dan ook meteen hoe laat het was. Laat!
Driftig werd de aanval geopend op de tas. Waar men normaliter een keurig opgevouwen kant-en-klaar pakketje verwacht was het ditmaal een janboel welke leek op een rugtas van een teruggekeerde militair in opleiding na 3 week bivak. Bij deze is dus de opvouwstandaard verlaagd. Geen shirts in het broekje gevouwen, geen inspeelshirt gescheiden op nummers gesorteerd, geen chocoladeletters meer van Sinterklaas en al helemaal geen paaseitjes voor in april. Ietwat getergd raapten de Toppers hun goedje bij elkaar om zich om te kleden. De Topper met de wastas wist hoe laat het was en schoot zich in de kleren, dit resulteerde dan ook in een record. Binnen 1 minuut zat hij als eerste strak in tenue.

Door dit alles voor aanvang van de wedstrijd kon er allerminst gesproken worden over een goede voorbereiding. 1 ding was er wel in orde. Iedereen was door het voorval scherper dan nooit tevoren. Laat dan een ideale voorwaarde zijn voor het voorbereiden van een wedstrijd. Naast deze “unexpected profit” (term geleend uit de accountancy) was er nog een mooie winst. Trouwens, over accountants gesproken. Driekus was weer te bewonderen op het veld. Tegen ieders (inclusief zichzelf) verassing stond hij klaar met sporttas om weer een balletje te slaan. Uit preventie had hij voorzorgsmaatregelen genomen om een longontsteking te vermijden, achteraf een verstandige keuze. Ook Topper Gait was aanwezig om zijn gesteldheid te testen. Beiden lijken de goede weg in te slaan.  Alleen Topper Klomp moest verstek laten gaan, de rugklachten zijn helaas in trek dit seizoen. Beterschap! Topper Erik was vanwege zijn werk ook afwezig. Beiden hopen we as dinsdag wel te zien waarin we de verschoven bekerwedstrijd gaan inhalen (heren Kangeroe bedankt voor de flexibiliteit).

Voor aanvang (jazeker, er is nog geen bal gespeeld en we zijn al halverwege het verslag) was coach Fab druk met dilemma’s. Hij had immers niet op zoveel personen gerekend; “ik had gerekend op 6, nu sta ik met 10 man!”. Karel en Bart werden bereid gevonden om aan te treden bij de Toppers voor het vervangen van de kneuzen van Bril. Heren, beiden dank voor hulp!

Zo, en dan over de wedstrijd: We’j hebt ut e wunn’n. Een dikke vette 4-0. 5 punten in de pocket. De ploeg waartegen gespeeld moest worden was onbekend. Het jeugdige tweede team van VC Zwolle had te weinig ervaring en kon vanaf moment 1 geen vuist maken tegen het degelijke spel van de Toppers. Gezegd mag worden dat de Zwolseheren bleven spelen en niet het plezier in het spel verloren, dit maakt hun een mooie ploeg. We verwachten hier dan ook veel meer van in de tweede helft van het seizoen.

Complimenten bij BANZO/Side-Out gaan uit naar wederom de effectieve middenas en de spelverdeling. Tactisch gezien speelden beiden een sterke wedstrijd. Waar de middenas harde klappen afwisselde met prikballen speelde de spelverdeling de blokkering meerdere keren zoek door het spel “breed” te trekken. Ook kreeg de scheidsrechter een pluim van beide ploegen. Consequent, rustig en met een haviksoog is de wedstrijd goed geleid. Na de wedstrijd werd de scheidsrechter (en ook VC Zwolle) in de kantine nog even opgeschrikt door een luidruchtige Duitser, maar dit ging snel over. “Rare keals” die Slagharenaren zal hij gedacht hebben…

Al met al een goede opsteker en een prima uitgangspositie om aankomende dinsdag weer aan te treden in het bekertoernooi. In korte tijd mogen we de heren uit Hardenberg weer zien voor een duel binnen de lijnen. De Toppers zullen hier de nodige scherpte voor nodig hebben. Laat ikzelf degene zijn die moet wassen… ik heb de shirts broekjes binnenstebuiten, door elkaar in 4 verschillende tassen gedaan. Ik ben nu al benieuwd hoe getergd de Toppers het veld zullen betreden. Dit werkte immers afgelopen donderdag. We hopen jullie a.s. dinsdag om 20:30 uur te zien in de Meet, te Hardenberg. Hier zal de vernieuwde kantine van de skippies de vuurdoop ondergaan: ‘T grote Toppers Tevredenheidsonderzoek. Hier zal de Kangeroehap weer aan de strenge jury onderworpen worden. Zal Hardenberg de kantinebokaal in de wacht slepen? (P.s. er zijn Toppers die woensdag vrij hebben gevraagd; sluitingstijd van de kantine kan meegenomen worden in T.T.T.)

Joe!