Op donderdag 21 november mochten de mannen van BANZO/Side-Out Heren 2 voor het eerste dit seizoen aantreden tegen hun westerburen van DAC heren 1 uit Dedemsvaart voor de tweede regioderby. De thuisploeg moest het deze ronde stellen zonder Peter Krook, die andere verplichtingen had. Hierdoor kwam zijn positie op de middenaanval vrij voor de overige teamleden. Even werd overwogen op allrounder Rik Belt daar te positioneren maar uiteindelijk moest coach Fabian Kuiper gefrustreerd toegeven dat Martin Klomp, ondanks zijn beroerde opkomst in de voorgaande weken, toch de beste optie was.

De delegatie uit Dedemsvaart deed qua aantal en lengte zeker niet onder voor de Toppers en gezien de stand en het feit dat het een derby betreft beloofde het een mooie pot te worden. Echter bleek in de eerste set al snel dat DAC Dedemsvaart het meeste last van spanning had. Er werd vrijwel direct een gat geslagen van 6 punten waardoor de thuisploeg vleugels kreeg en de gasten gefrustreerd probeerden in de wedstrijd te komen. Henrik Bril liet er echter geen twijfel over bestaan dat dit, wat hem betreft niet zou gebeuren. Met zijn verwoestende mokerslagen op de diagonaal sloeg hij de verdediging meermaals omver. Eindconclusie: een comfortabele en gemakkelijke eerste set (25-16).

Natuurlijk weet ieder sportman/vrouw (zonder daarmee andere genders voor het hoofd te willen stoten of uit te willen sluiten) dat een eerste treffen geen garantie betekent voor de eindoverwinning, dus ook de tweede set zou er weer geknokt moeten worden. Dat dit minder goed lukte was direct duidelijk. DAC scoorde zowaar 6 punten op rij voordat de Side-Out tot scoren kwam. Vervolgens deden zij dit 8 keer achter elkaar waarmee enig verbaal geweld uit “de Voart” direct in de kiem werd gesmoord. Een tijd lang ging het vervolgens gelijk op maar onder het duo Rik en Roy en hun krachtige serveseries werd tegen het einde van de set een gat geslagen welke resulteerde in de tweede setwinst (25-23).

In de derde omgang was het vrij duidelijk dat de Toppers de boventoon voerden. Sloophamer Henrik Bril leverde qua krachtige aanvallen wat in maar gelukkig stonden er ploeggenoten op om deze taak van hem over te nemen. Martin Kuiper probeerde alle aanvallers te bedienen en kreeg het zowaar voor elkaar om toch Martin Klomp te passeren als middenaanvaller door de bal naar Rik Belt te spelen. Ietwat onverwacht maar laatstgenoemde verzaakte niet. Zonder echte in gevaar te komen wonnen de mannen uit Slagharen ook de derde set (25-22).

De vierde set bleek een formaliteit. DAC kwam moeizaam tot scoren en al snel keken zij tegen een forse achterstand aan. Men probeerde het wel maar de bezieling was uit de ploeg. De Toppers pakten met een stand van 25-14 de laatste set en daarmee 5 punten.

Vol goede moed betrokken de Toppers de kantine alwaar Rianne en Tonny hen verwelkomden met een drankje en hapje. Eerstgenoemde kwam dit maal uit de fles i.p.v. uit de tap (vanwege bezuiniging?) terwijl laatstgenoemde met een extra saus geleverd werd (extra punten bij de kantinecheck?). Alhoewel de mannen uit Dedemsvaart al snel huiswaarts keerden bleef het nog lang onrustig in de kantine. En dat de Toppers ook gevoelige mannen zijn die ook hun onzekerheden durven te bespreken blijk uit het feit dat bijvoorbeeld Fabian sprak over zijn onzekerheid om ouder te worden en hoe zich dat verhoudt tot zijn prestaties als partner terwijl bijvoorbeeld Henrik heeft gesproken over de veelzijdigheid van de wortel en hoe hem dat heeft geholpen tijdens de zwangerschap van zijn vrouw. Enfin….. we blijven kerels hé!

De volgende wedstrijd is dinsdag 26 november. Dan hopen de Toppers wel dat de bekerwedstrijd tegen Kangeroe heren 1 in Hardenberg doorgaat. Tot nu toe hebben beide teams een keer af moeten zeggen vanwege personele problemen. U bent van harte welkom in Hardenberg om hen aan de komen moedigen.