Dinsdag 26 november was een uitzonderlijke dag. Zowel BANZO/Side-Out Heren 2 als Kangeroe Heren 1 kregen het die dag voor elkaar om minimaal 6 teamleden te vinden die in staat waren een wedstrijd te spelen. Tot twee keer toe was dat namelijk niet het geval en moest de bekerwedstrijd verplaatst worden. De reserves van BANZO/Side-Out zouden zelfs compleet zijn geweest ware het niet dat Roy Lamberink zijn ribben “vast had zitten”. Nou zitten er geen artsen bij de Toppers maar de gedeelde mening was dat Roy blij moest zijn dat dit het geval was.

De wedstrijd zou starten om 20:30 uur en voor bijna iedereen was het een thuiswedstrijd, maar alsnog moest een enkeling zich haasten. Anrico Wassing werd in de kantine het mikpunt van spot toen bleek dat de beste man voor het eerst in zijn leven 2 dagen echt gewerkt had (lees: mensen had lopen bellen). Deze jolige instelling van de Toppers was echter ook merkbaar bij de warming up en eigenlijk startten zij daarmee ongeconcentreerd aan de wedstrijd.

Tijdens de eerste set was dit merkbaar in alle facetten van het spel. De passing kwam onvoldoende bij Anrico Wassing, die zich genoodzaakt zag een erg standaard spel te spelen. Reken daarbij de aanvallende fouten en alle ingrediënten waren aanwezig voor een setverlies. De Toppers bleven echter steeds dichtbij Kangeroe omdat zij ook veel (met name service) fouten maakten. Toch was het uiteindelijk de thuisploeg die als eerste zijn setpoint verzilverde (25-23).

Erik Veltink besloot op dat moment dat het genoeg was geweest. Vanwege rugklachten kon hij niet langer zijn taak als libero vervullen. Peter Krook en Martin Klomp moesten hierdoor noodgedwongen meedraaien in de passing. In de tweede set leverde dit echter geen problemen op. Kangeroe kwam op voorsprong maar deze werd door een goede serveserie teniet gedaan waarna de Slagharense formatie doorstoomde naar de setwinst (22-25).

De derde set was het echter weer andersom. Kangeroe rechtte de rug en pakte snel een kleine voorsprong welke niet meer werd weggegeven. Beide ploegen kwamen tot scoren maar bovenal maakten beide teams veel onnodige fouten. Kangeroe pakte de set met redelijk duidelijke cijfers (25-20).

Dat de Toppers echte cupfighters zijn bleek in de vierde set. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat deze set naar hen zou gaan. De foutenlast nam enorm af, ballen werden verdedigd en met een krachtige serve werd Kangeroe op de knieën gedwongen. Door deze winst (14-25) werd de setstand 2-2 en moest een vijfde set uitwijzen wie af mag reizen naar Kampen in de volgende ronde.

En ja, waar het zo goed ging in de vierde set, zo dom werden er bij de start van de vijfde set fouten gemaakt. Kangeroe leefde hierdoor op en kwam ineens weer tot scoren. Voortdurend keken de Toppers tegen een achterstand aan en deze werd onoverbrugbaar nadat de scheidsrechter, bij een stand van 13-11, een onterechte netfout zag aan de kant van BANZO/Side-Out (heren, voor de rest een uitstekende pot gefloten!). Nog eenmaal werd gescoord maar daarna maakten de mannen van Kangeroe het vakkundig af en gingen zij er met de zege vandoor.

In de kantine praatten beide teams nog even gemoedelijk de wedstrijd na, waarna nagenoeg iedereen op het fietsje naar huis kon fietsen. Ook wel eens fijn!