Zaterdag 30 november reisden de heren van BANZO/Side-Out af naar ’t gat van Groningen om tegen Donitas te spelen. Voordat de wedstrijd begon had onze spelverdeler Jori de eerste blessure al te pakken. Doordat de tegenstander tijdens het inslaan op buiten toch domweg 1ste tempoballetjes ging spelen kreeg hij gelijk een bal op de vingers. Na enige woordwisselingen werd het warmspelen hervat.

Tijdens het begin van de 1ste set werd al gauw de wedstrijd stil gelegd omdat het digitale wedstrijd formulier er uit lag. Na dit oponthoud werd de wedstrijd hervat. Na lang vechten werd deze set gewonnen met 27-29 door de mannen van trainer/coach Nico Huisman.

De 2e set begonnen we weer met volle moed. Al gauw stond er op het scorebord 12-5 voor Donitas. Op dat moment werd er een time-out genomen door de coach. We konden de set nu nog omdraaien en winnen was de boodschap. Maar helaas heeft dat niet geholpen en werd de set verloren met een beschamende  25-11.

De 3e set brak aan. De tweede set moeten we nu gewoon even vergeten en doorgaan met de wedstrijd. We deden ons best en streden hard maar het mocht niet baten. Deze set verloren we met 25-19.

Nu moesten we wel de 4e set winnen om er een 5-setter van te maken. Met die gedachten begonnen we aan deze set. Het was een spannende set en het liep redelijk gelijk op. Harmen scoorde op het midden veel punten. Hierdoor bleef het heel spannend in de slotfase van de set. Helaas mocht ons harde werken tijdens de laatste set niet beloond worden met een 5e set. We verloren de set met 28-26.

Aankomende week extra hard trainen met elkaar en de focus op de volgende wedstrijd. Die wordt aankomende zaterdag in eigen huis gespeeld tegen de mannen van, het uit Heerenveen afkomstige, Hevoc Heren 1 om 19:00 uur. Wij hopen zo veel mogelijk mensen aankomende zaterdag te zien in sporthal ‘t Noorderslag in Slagharen!