De eerste helft van het seizoen zit er bijna op en het aantal punten dat de heren van eerste team bij elkaar hebben gesprokkeld weerspiegelt helaas nog niet de potentie die het team heeft en sluit ook niet helemaal aan bij de verwachtingen die we aan het begin van het seizoen hadden. Aan inzet en de wil om te winnen ligt het zeker niet, deze zaterdag waren we er dan ook op gebrand om dit eindelijk te laten zien tegenover de heren van HeVoC ’89 uit Heerenveen.

In de eerste set bleek echter al snel dat we met wat opstart problemen kampten. Lage concentratie zorgde voor domme fouten aan de kant van BANZO/Side-Out en dit resulteerde in een comfortabele voorsprong van 5 punten aan de kant van HeVoC ’89. Een time out was al snel nodig om de jongens op scherp te zetten, de serve druk ging omhoog en de foutenlast omlaag. HeVoC leek in slaap gesust door de eenvoudige voorsprong en kon niet op tijd wakker worden om het spel van BANZO/Side-Out te pareren. Dit resulteerde uiteindelijk in een overtuigende 25-16 in het voordeel van BANZO/Side-Out.

Set twee leek een perfecte kopie van de eerste set. BANZO/Side-Out begon nonchalant aan de set en kwam al snel op een achterstand van 4 punten, maar ook deze set lukte het om tijdig om te schakelen en weer aan te sluiten bij HeVoC. Dit keer liet HeVoC zich niet verrassen en tot ver boven de 20 bleef dit een spannende set. Met een stand van 29-27 trok het jonge BANZO/Side-Out toch aan het langste eind en was die overwinning weer een stapje dichterbij.

Je zou denken dat na twee sets slecht uit de startblokken te komen, we dit in de derde set toch anders zouden gaan doen. Helaas was dit wederom niet het geval. In deze set waren de heren van BANZO/Side-Out er niet met hun hoofd bij. Het ultieme bewijs hiervan: Tom die zijn eigen debuut als aanvoerder in het veld heeft gemist. In tegenstelling tot de voorgaande sets lukte het ook niet om terug te komen in de set. De set ging dan ook met een teleurstellende stand van 16-25 naar de kant van HeVoC.

Wakker geschud door de fikse nederlaag in set drie gingen de jongens van BANZO/Side-Out weer het veld in om die vierde set te gaan pakken. Spectaculair volleybal was het zeker niet, maar door taken goed uit te voeren en HeVoC de mogelijkheid geven om zelf fouten te maken lukte het dan uiteindelijk toch om ook deze set met een nette stand van 25-19 binnen te slepen.

Met de tweede overwinning dan eindelijk in de pocket zijn we inmiddels al weer hard aan het werk om aankomende zaterdag, 14 december, er alles aan te doen om onze derde overwinning te gaan behalen. Al het publiek van zaterdag enorm bedankt en we zien jullie allemaal aankomende zaterdag weer in ‘t Noorderslag!