Op donderdag 12 december mocht het reserveteam van BANZO/Side-Out, voor het laatst dit kalenderjaar, aantreden tegen het tweede herenteam van Reflex Kampen. De thuisploeg beschikte, volgens de meeste spelers, over een voltallige selectie maar coach/speler Fabian Kuiper was ervan op de hoogte gesteld dat Peter Krook zich voor werk in het buitenland bevond. Voor een tweede keer dit seizoen was daarmee een basisplek gegarandeerd voor Martin Klomp die wederom minimaal aanwezig was op de toch al weinige trainingen.

Het kan haast niet anders of het voltallige Kampense jeugdhonk was leeg getrokken en afgereisd naar Slagharen. De thuisploeg was hiermee zwaar te oud, zwaar in minderheid en ook simpelweg zwaarder te noemen. Dat zij het zwaar zouden krijgen was dus wel duidelijk, zo zagen ook de vaste supportersgroep en twee gelegenheidstoppers die waren komen kijken.

De eerste set wees echter uit dat men niet onder deed voor de mannen uit Kampen. De jeugdige gasten werden onder druk gezet en passend kenden zij veel problemen. Meermaals moesten zij een simpele noodbal over het net spelen waarmee de Toppers hun aanval prima op konden bouwen. De Kampense blokkering werd meermaals volledig uit elkaar getrokken. Hierbij was er een mooie rol weggelegd voor de middenas van Slagharen. Henrik Bril liet zich in deze fase van de strijd gelden. Meermaals beukte hij de bal hard op de Kampense linie. Even werd overwogen om een melding te maken van kindermishandeling maar daar werd vanaf gezien. Met overmacht wonnen de Toppers met een stand van (25-13).

De tweede set verliep bij aanvang minder goed voor de thuisploeg. Reflex kreeg meer vat op de serve van de Toppers en de thuisploeg maakte op meerdere fronten meer fouten. Lange tijd bleef Reflex 1 á 2 punten voorsprong behouden maar tegen het einde van de set zorgden de gebroeders Bril voor het verschil. Uit de kantine kwam gemopper toen beide broers meerdere deuken in de vloer sloegen met hun krachtige slagen. Reflex liet in de laatste fase meerdere punten liggen en trokken uiteindelijk aan het kortste eind (26-24).

De derde set verliep zoals de tweede set. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en beide scoorden prima punten. De blokkering van beide ploegen liet zich meermaals gelden en er werd op een prima niveau gespeeld. Toch waren het de Toppers die uiteindelijk uitliepen. Even maakte Martin Kuiper het nog even spannend door op een stand van 23-21 de bal bovenhands in het net de spelen maar uiteindelijk werd de set vakkundig binnen geharkt (25-22).

Dat de laatste set geen makkie zou worden, wisten de Toppers al voor de start. Wel werden beide wisselspelers ingebracht waarmee Rik Belt en Martin Kuiper rust werd gegund. De ingebrachte Fabian Kuiper en Anrico Wassing vervulden hun taak uitstekend en de strijd ging onverminderd door. Ook nu toonden beide teams hun kunsten en ging het gelijk op tot boven de 20. Eenmaal bij de “big points” aangekomen liet Roy Lamberink van zich horen. Met zijn prima blokkering gaf hij de mannen van Reflex de nekslag en werd de laatste set gewonnen door de thuisploeg met een stand van 25-22.

Een heerlijke 4-0 overwinning en daarmee 5 punten erbij waarmee de voorsprong op de tegenstander van vandaag 9 punten is geworden en de Toppers weer wat aansluiting krijgen met de bovenste teams. In de kantine werd nog even gestreden om de zege in de 3e helft maar gezien de leeftijd en bedtijd van de gasten was dat eigenlijk nog de meest makkelijke overwinning van de avond.

BANZO/Side-Out heren 2 wenst iedereen langs deze weg alvast fijne feestdagen toe. We hopen iedereen weer fris en gezond te mogen treffen in ’t Noorderslag en daarbuiten.