De jongens B van BANZO/Side-Out hebben hun laatste wedstrijd in stijl afgesloten. Op eigen bodem hebben de jongens het opgenomen tegen mede titelkandidaat Olhaco uit Hoogeveen. De Banzo-boys hadden aan 1 punt voldoende om het kampioenschap binnen te halen maar namen hier geen genoegen mee en pakten de winst en het kampioenschap!

De eerste set: spanning op de gezichten van de Banzo-boys, coaches en het toegestroomde publiek. Één punt binnenhalen lijkt een haalbare opdracht maar deze moest nog wel gehaald worden. De heren begonnen voortvarend en hadden al snel een voorsprong van maar liefst 9-2. BANZO/Side-Out liet in alle facetten van het volleybal zien duidelijk de betere te zijn. Olhaco leunde vooral op hun serve en deze bracht orde op zaken aan Hoogeveense kant en zij wisten deze voorsprong terug te brengen tot een gelijke stand. Daarna was het stuivertje wisselen en bleven de teams gelijkwaardig aan elkaar maar wisten de Banzo-boys de set naar zich toe te trekken met een set stand van 26-24. Het team dacht zelf minimaal 2 sets te moeten winnen maar ze zijn nu officieel kampioen! Helaas beseften ze het zelf hier nog niet!

De tweede set: De Banzo-heren hebben nog niet in de gaten dat de buit al binnen is en gaan in volle concentratie de strijd aan met de mannen uit Hoogeveen. Nu begint Olhaco wederom gebruik te maken van hun, voornamelijk, services kwaliteiten en lopen de mannen uit Slagharen in eerste instantie achter de feiten aan. Toch weten de jongens op basis van hun completere volleybalvaardigheden, ten opzichte van de tegenstander, het tij te keren en trekken na een bloedstollende strijd de set met 26-24 naar zich toe. Het feestje kan gevierd worden want het kampioenschap, volgens de jongens zelf, is binnen.

In de derde set is duidelijk de spanning eraf en er kan vrij gebald worden. Maar dat betekende echter niet dat de tegenstander zich erbij neerlegde, integendeel de tegenstander ruikt bloed en brengt met wederom goede opslagen en aanvallen de Banzo-boys aan het wankelen en halen dan ook ondanks goed verzet de set naar zich toe met 22-25.

Dan moest de vierde set maar uitkomst brengen in deze thriller van een wedstrijd. Alle zeilen werden bijgezet en dit resulteerde in een mooie gelijk opgaande set met mooie reddingen en aanvallen. Ondanks dat BANZO/Side-Out hun tanden in de set hadden gezet moesten ze toch hun meerdere erkennen en de set uit handen geven met een nipte setstand van 27-29.

De laatste en beslissende 5e set moet dan maar uitkomst bieden wie er met de buit vandoor gaat. Zijn het de Banzo-boys voor een dubbele buit of neemt Olhaco de punten mee naar Hoogeveen om te pronken met een overwinning op de kampioen? Dit was het moment voor een wederopstanding en dat lieten de heren dan ook blijken. De pass kwam weer aan bij de spelverdeler waardoor er weer volop gescoord kon worden en ook de blokkering liet van zich horen. De Slagharense equipe walste volleyballend volledig over Olhaco heen en lieten zien de terechte kampioen te zijn. Met 15-7 en een uiteindelijke 3-2 winst gaan de Banzo-boys vanaf januari hun kunsten vertonen op het hoogste jeugdniveau. Met voor een groot deel nog C jeugd en de wijze waarop men nu al speelt belooft het een mooie volleybaltoekomst te worden voor het team.

De jongens zullen zich nu volledig richten op het Nederlands Kampioenschap. Op 4 januari zullen ze in Sneek aantreden tegen de gastheren, Lycurgus uit Groningen en Amersfoort. Een mooie gelegenheid om alvast te proeven aan een hoger niveau en nog betere tegenstanders.

Voor nu: heren, namens de trainers/coaches van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap en op naar nieuwe uitdagingen in 2020 en verder!