Zaterdag 14 December 2019, de laatste thuiswedstrijd van BANZO/Side-Out Heren 1 in 2019 en dus mochten de heren aantreden in eigen hal. Jongens B werd met volle macht met trommels en lawaai aangemoedigd want die werden kampioen! Voor het 1e van Slagharen was de tegenstander het team uit IJsselmuiden: Set-up heren 1. Het team van BANZO/Side-Out bestond dit keer uit een iets andere selectie dan normaal. Oudgediende Gertjan Bril mocht zich bij de selectie voegen om te helpen waar nodig.

Vol energie en enthousiasme ging de wedstrijd van start, de strategie van coach Nico was simpel: een goed blok zetten en servedruk leveren. Na een gelijke start bleken de mannen het toch lastig te krijgen waar IJsselmuiden 2 punten scoorde wisten de mannen uit Slagharen er maar 1 te scoren. Zo kwamen we al gauw op een achterstand tot de uiteindelijke stand van 19-24 toen werd het punt na punt verdiend, door hard te werken. Echter resulteerde uiteindelijk de eindstand in een verlies 22-25.

De 2e set begon minder goed dan de voorgaande set. Meteen keken we tegen een achterstand van 4 punten aan. Dit gaf IJsselmuiden weer vertrouwen en bij BANZO/Side-Out verdween de energie en het enthousiasme plotseling helemaal uit het team. Hoewel het team deze set wel voor iedere bal geknokt heeft kwamen we deze achterstand helaas niet meer te boven we waren niet meer scherp genoeg en hebben deze set verloren met een stand van 16-25. Er moest een beslissende 3e set gespeeld worden om nog die winst binnen te slepen.

De 3e set waar belangrijk is om direct vanaf het 1e punt erbij te zijn en zorgen dat we als eerste de punten moesten pakken. Dit lukte, maar in het 2e gedeelte van deze allesbeslissende set lukt het ons niet om het af te maken en verloren we deze set met 20-25.

De 4e set moest er door de heren van BANZO/Side-Out een schepje bovenop worden gedaan, we waren er steeds dichterbij en nu was het tijd om er overheen te gaan. Het energieniveau binnen het team was hoog en met hard werken moest dat toch wel lukken. De set begon heerlijk gelijk op, nu was het onze buurt en de mannen roken de set winst aan komen. Er werd scherp geanticipeerd op het door tikken van de spelverdeler en goed verdedigd na eindelijk onze voorsprong te hebben moest het dan toch gebeuren, we kregen weer wat zelfvertrouwen maar waren nog wat onzeker in de aanval. Dit gaf IJsselmuiden toch de kans om iets uit te lopen er werd hard gevochten maar dit mocht niet resulteren in een set-winst. Set 4 eindstand 23-25.

Een verlies als dit hadden we ons toch niet helemaal voorgesteld aan het einde van het jaar. Komende weken zal een tijd worden van veel revalidatie en zalfjes en dan hopen we straks in 2020 blessure vrij weer wedstrijdjes te winnen.

Zaterdag 18 januari 2020 zal onze eerste wedstrijd weer zijn in Slagharen. Deze wedstrijd zal gespeeld worden tegen het studententeam Veracles om 19:00 uur. Graag hopen we jullie dan allemaal weer te zien en wensen we u allen een goede jaarwisseling en fijne kerst.