Op zaterdag 14 december jongstleden zette Jongens B van BANZO/Side-Out en hun begeleiding een kroon op het harde werken van 2 seizoenen. Men mocht deze 2 jaren al diverse kampioenschappen vieren, maar deze laatste was een unicum. Met het laatste kampioenschap dwongen de BANZO-boys promotie naar het hoogste Nederlandse jeugd volleybalniveau af en schreven ze geschiedenis voor de vereniging.

Nog nooit eerder speelde een jeugdteam van BANZO/Side-Out op het hoogste jeugd niveau. Dat mag toch enigszins verrassend genoemd worden aangezien het eerste herenteam al decennialang op (landelijk) divisieniveau uitkomt, een 2e herenteam op het hoogste regionale niveau uitkomt en men de laatste jaren spelers levert aan de hogere competities tot en met de eredivisie en Jong Oranje aan toe. Zaken waar we als club enorm trots op zijn. Je hebt als volleybalvereniging BANZO/Side-Out teams waar ieder op zijn of haar niveau een lekker potje kan volleyballen. Waarbij een zeer actieve activiteitencommissie zorgt voor veel gezellige activiteiten naast het volleybal. Door aandacht te hebben voor zowel de prestatie- als breedtesport maakt het dat een kleine vereniging als BANZO/Side-Out bestaansrecht heeft en houdt.

Al telt misschien een jeugdkampioenschap minder zwaar dan een kampioenschap van een vlaggenschip, toch is het heel knap voor een kleine dorpsvereniging als BANZO/Side-Out om met weinig financiële middelen, een relatief laag ledenaantal, een kleine groep vrijwilligers en trainers, bovengenoemde prestaties nagenoeg continu te leveren. Hoe men dat toch weet te presteren? Wat het geheim is? Met een visie, een stuk gezond boeren verstand en met een ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ mentaliteit komt men in Slagharen en omgeving al jaren een heel eind.

Dan rijst natuurlijk ook de vraag: wat als BANZO/Side-Out wel de financiële middelen, groot ledenaantal, vrijwilligers en trainers heeft? Logischerwijs zou je dan denken dat men nog tot veel meer in staat is, maar de invloeden die op dit moment heersen in het Nederlandse volleybal reiken verder dan alleen hiervoor genoemde zaken. Wel heeft men acties op touw gezet voor leden- en vrijwilligerswerving. Stap voor stap gaat men diverse uitdagingen aan om de volleybaltoekomst van de vereniging en haar (toekomstige) leden te garanderen.

Voor nu geniet men vooral in volleybalminnend Slagharen e.o. van de prestaties die door de gehele club gerealiseerd zijn. Plannen voor de toekomst worden alweer gesmeed, maar zullen deels nog verder vorm moeten krijgen.

Het eerstvolgende plan is om met Jongens B een leerzaam Nederlands Kampioenschap te gaan spelen. Op zaterdag 4 januari aanstaande zullen zij in Sneek de degens gaan kruisen met Groningen, Amersfoort en de gastheren uit Sneek.

De kersverse kampioenen van BANZO/Side-Out krijgen op dit kampioenschap alvast een voorproefje van het niveau wat hun te wachten staat straks in de competitie. Een prachtige uitdaging staat de BANZO-boys te wachten de komende maanden, startend tijdens het Nederlands Kampioenschap.

Het team en hun begeleiding kijken uit naar de toekomst en hopen de komende jaren nog veel en positief van zich te laten horen.

Vanaf deze plek een fijne jaarwisseling gewenst en graag een gezond en sportief weerzien in 2020!