Alhoewel het volleybalseizoen pas halverwege is wordt er achter de schermen alweer hard gewerkt om de eerste herenselectie voor het seizoen 2020-2021 vorm te geven. Een eerste hele belangrijke stap is daarbij gezet.

Afgelopen maand zijn er vruchtbare gesprekken gevoerd tussen de spelers, de trainer en de TC. Dit heeft geleid tot het prachtige nieuws dat trainer/coach Nico Huisman ook volgend seizoen verbonden blijft aan de hoofdmacht van de Slagharense volleybalvereniging BANZO/Side-Out.

Nico Huisman geeft aan dat hij nog niet klaar is met de klus die hij enkele jaren geleden bij de vereniging is aangegaan. De selectie zelf wil graag verder met Nico om samen sportief mooie stappen te gaan zetten. Heren 1 heeft in de jaren onder Nico veel jonge mannen ingepast en niet zonder succes. Een mooi voorbeeld hiervan is het debuut van Stijn de Ruiter in Jong Oranje, maar ook het steevast uitkomen van het team op (landelijk) divisieniveau. Deze verjonging leidde soms tot wisselende resultaten maar met name de motivatie, ontwikkeling en vechtersmentaliteit van het team maakt dat Nico ook aankomend seizoen zijn naam wil verbinden aan BANZO/Side-Out. Tevens geeft Nico aan dat hij zich ook binnen de vereniging als geheel zich erg prettig voelt of zoals hij het in eigen bewoordingen aangeeft: ‘De vereniging voelt voor mij als een warm bad’.

De vereniging herkent in Nico een trainer/coach die als geen ander van enthousiaste jonge mannen een hechte ploeg kan maken waarbij iedereen zich volledig inzet voor het team en waarbij iedere speler het beste uit zichzelf wil halen. Kijkend naar de gemiddelde leeftijd van het huidige team en de vele gretige jeugdspelers die staan te springen om ingevoegd te worden, ligt er voor Nico een prachtige uitdaging om ook aankomend seizoen weer een team neer te zetten waar men als vereniging trots op mag zijn.

Op de achtergrond is men druk bezig om spelers toe te voegen aan de selectie. Dit om een bredere selectie te creëeren wat meer mogelijkheden biedt voor het team en Nico om verder te groeien. Ook zet men in op een betere doorstroom van onderaf. Hier worden de laatste jaren al mooie stappen gezet, maar er is binnen de vereniging ruimte voor verbetering. Een uitdaging die de TC graag aangaat samen met de andere trainers en teams.