Op donderdag 16 januari mochten de mannen van BANZO/Side-Out heren 2 voor het eerst aantreden in 2020. Zij ontvingen die avond de groene studenten van Veracles heren 3. Aanvoerder Fabian werd verantwoordelijk gemaakt voor het maken van een opstelling. Dat bleek nog een lastige klus: meerdere spelers hadden sinds half december geen bal meer aangeraakt en waren enkel op hoogtestage geweest in aanloop naar de wedstrijd. Voor de zoveelste keer dit seizoen zag Fabian zich genoodzaakt om iemand op te stellen die niet getraind had.

Bij aanvang van de wedstrijd bleek direct dat het gebrek aan training en ritme de thuisploeg parten speelde. Er was weinig sprake van een samenwerkend team. Er waren enkel individuele acties die niet ondersteund werden door de overige teamleden. Veracles maakte echter genoeg fouten om lange tijd voor te blijven maar tegen het einde van de set werd het uiteindelijk wel spannend. De heren uit Slagharen hadden meerdere setpoints maar wisten dit onvoldoende af te maken. De set werd pas gewonnen bij een stand van 28-26.

Over de tweede en derde set kan kort gesproken worden. De onderlinge frustratie zorgde voor geïrriteerde gezichten en wrijving binnen het team. Roy Lamberink probeerde het team nog te stimuleren met een inspirerende quote (“ Wie passt pakt alles“) maar dat hielp helaas weinig. Men had weinig voor elkaar over en stond statisch in het veld. Veracles maakte daar handig gebruik van en sloot beide sets winnend af (20-25/ 14-25).

Pas in de vierde set kantelde de wedstrijd. Door een uitbarsting van frustratie richting de scheidsrechter (waarvoor nogmaals excuses) werd gek genoeg het gehele team enigszins wakker geschud en begon de thuisploeg wat beter te spelen. Door een hogere servedruk, een betere verdediging en blokkering had Veracles al snel het nakijken. Even leefden zij nog op maar de voorsprong voor de thuisploeg was te groot om nog in te halen. Met een score van 25-16 werd de stand in sets gelijk getrokken en moest in een vijfde set besloten worden wie zichzelf winnaar mocht noemen.

In de vijfde set bleef het lange tijd gelijk opgaan. De genadeslag kwam echter van Martin Klomp die het presteerde om als buitenaanvaller de bal langs het blok genadeloos binnen de 2 meter te slaan. Vanaf dat moment was duidelijk dat BANZO/Side-Out de set zou winnen. Met een stand van 15-11 werd de wedstrijd dan ook in het voordeel van de thuisploeg beslecht. Daarmee mogen zij zich in feite winnaar noemen maar voor alle spelers voelde het aan als een verlies. In de kantine werden zij gelukkig opgevangen door de altijd rustige, vriendelijke en goedlachse Tonny en zijn charmante vrouw Rianne die zorgden voor een hapje en een drankje. Het gemopper en zelfs kwetsende opmerkingen (waarvoor ook nog excuses) leek hen beide niet te deren en uiteindelijk zorgden zij ervoor dat alle mannen met een lach op hun gezicht weer huiswaarts keerden.

De eerstvolgende wedstrijd is 25 januari in Rouveen. De Toppers zullen er alles aan doen om dan een beter spel te laten zien.