Afgelopen zaterdag was Rouveen het decor van een in theorie redelijk voorspelbare pot. Een subtopper tegen de lantaarndrager. Zonder topper Klomp reisden de Toppers van het 2e af naar Staphorst (waar Rouveen haar wedstrijden speelt). Met name de kantine was bekend bij de Toppers. Het weerzien van de lange witte tafels deed ons terugdenken aan het memorabele feest afgelopen seizoen. De kantinedames keken ons bij binnenkomst al iets te lang aan, zo van: “Dá bint toch die jong’n die veurig joar as eerste op de toafels stond’n ofnie?”. De grote glimlach van herkenning van menig Topper deed dit vermoeden bevestigen. Echter kwamen we ditmaal voor een koffie en een frisje. Er was van tevoren al gecommuniceerd met de tegenpartij om te peilen of er niet weer een feest was. Dit bleek niet het geval er hoefde er geen extra oppas (met overuren) geboekt te worden.

Dat er geen feest was viel bij een Topper wat zwaar. Dit werd even afgereageerd op de jeugd welke in dezelfde kleedkamer omkleedde. De luide overwinningskreten van de euforische tieners werd met een ferme schreeuw de kop in gedrukt. “kan ut even wat rustigah?”. Het was 2 seconden stil voordat de tieners weer doorgingen met hun relaas. De Toppers lachten en vertrokken richting het veld.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd geconstateerd dat het veld nog lang niet vrij zou zijn. Ook de scheidsrechter had dit geconstateerd en stuurde beide teams alvast op warming up naast het te spelen veld. De beste man zelf waagde zich uit verveling ook aan een balletje en speelde mee met de Toppers. De voltallige selectie van Rouveen was ook aan het warmlopen geslagen. Dit bleek een uniek verschijnsel. Hier later meer over.

Bij aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat alle Toppers scherp moesten worden. Lange tijd van de set werd er tegen een minieme achterstand aangekeken welke vroeg in de set werd opgedaan. Door verbeterd spel werd de achtervolging ingezet. De killing mentaliteit van de Toppers bleek niet op tijd terug te zijn, en deze set ging met minimale setstanden verloren.

Set 2 gaf een gelijk beeld van de eerste, en zo keken de Toppers tegen een 2-0 achterstand aan. Het besef dat het niet veel slechter kon dan 2-0 achter staan degen de lantaarndrager werd breed gedragen.

Topper Belt en Wassing werden in het spel gebracht om een eventuele ommekeer te brengen. Servedruk van Topper Belt en goeie dreiging over de middenas bracht een overtuigend beeld met zich mee. Dit werd meteen beloond met setwinst. 16-25.

Vastbesloten om er een lange avond van te maken startten de Toppers set 4. Echter dacht de tegenstander hier anders over. De ervaren spelverdeler en buitenaanvaller zochten elkaar grotendeels van de set op. hier hadden de heren van BANZO/Side-Out Heren 2 geen antwoord op (25-19).

Achteraf bleek Rouveen dan eindelijk te beschikken over haar voltallige selectie. Dit gecombineerd met niet overtuigend spel van de Toppers resulteerde in een ietwat onverwachte uitslag in de regiodivisie. De toeschouwer was winnaar in een redelijk aantrekkelijke pot welke middenmoot waardig was. BANZO/Side-Out deed wat onder voor haar niveau, en Rouveen was compleet en speelde een pot waartoe het elke week in staat zou moeten zijn mits ze compleet zijn.

Als een boer met kiespijn werd er na de wedstrijd nog wat gegrapt dat we liever in Staphorst speelden met een goed feest en dus daarom graag Rouveen zien handhaven… echter dropen de Toppers af. Als antwoord op deze teleurstellende avond hopen de Toppers zich te herstellen tegen de heren van Dios Oldemarkt in eigen hal. Tot donderdag 20:00 uur!