Op zaterdag 2 januari mochten de mannen van BANZO/Side-Out aantreden tegen SVI in Zwolle. De Zwolse ploeg stond op de 7e plek in de 2e divisie. De mannen uit Slagharen wisten dat hier kansen lagen om een paar punten te pakken die helpen tegen de degradatiestrijd.

De eerste set lieten de heren een goed spel zien, maar op de cruciale momenten ontbrak het aan scherpte en ervaring. De eerste set ging met 25-22 naar de heren uit Zwolle.

Voor de tweede set werd de Slagharense ploeg even op scherp  gezet door coach Huisman. De  2e set begon BANZO/Side-Out beter en  scherper en ging het tot  halverwege set gelijk op. Halverwege de set kon SVI een gaatje slaan met een goede serviceserie die het verschil tot 6 punten bracht. Daarop had midman Tim Wesseling een uitstekend antwoord met zijn service en bracht het verschil terug tot 2 punten. Helaas mistte op de cruciale momenten weer de scherpte en ervaring om het af te maken. SVI won ook  de tweede set met 26-24.

De derde set moest er uit een ander vaatje getapt worden om er niet met 4-0 af te gaan. Dit werd ook duidelijk uit de aanwijzingen van coach Nico Huisman. De boodschap was druk zetten en Zwolle de fouten laten maken. Vanaf het begin werd duidelijk dat er ook degelijk uit een ander vaatje getapt werd door de ploeg uit Slagharen. Vanaf het begin van de set werd er druk gezet met de service en werd er door goed verdedigend werk in het achterveld en de scorende krachten aan het net een gat geslagen van 6 punten. Zwolle begon fouten te  maken door de druk die de Slagharense ploeg hun oplegden. Door de voorsprong werd er vrijer gespeeld en liep BANZO/Side-Out nog verder uit in de set, dit resulteerde in setwinst voor BANZO/Side-Out met 14-25.

Met een goed gevoel begon men de vierde set, ook hier was men vastberaden de Zwolse ploeg onder druk te blijven zetten wat de vorige set  goed gelukt was. De gehele set ging het gelijk op en lagen er kansen voor beide ploegen  om een voorsprong te pakken. Dit  gebeurde pas aan het eind van de set, helaas was het Zwolle die met een goede serveserie weer 3 puntjes voorsprong pakte aan het eind van de set. Dit kon BANZO/Side-Out niet meer omdraaien in een voorsprong en zo werd de vierde set verloren met 25-22.

Ondanks de 3-1 nederlaag wel een belangrijk puntje meegenomen naar Slagharen, maar er zal de komende weken hard moeten worden getraind om belangrijke punten te pakken in de strijd voor handhaving. De volgende wedstrijd is op 8 februari in het  Groningse Bedum. Bedum is de huidige  nummer 2  van de 2e divisie. De volgende thuiswedstrijd staat gepland op 7 maart om 19:00 uur tegen Lycurgus uit Groningen. Graag zien wij u allen dan weer in de sporthal ’t Noorderslag te Slagharen! Tot dan!