Hallo, ik zal me eerst even voorstellen.

Mijn naam is René Sanders en ben woonachtig in het dorpje Schuinesloot, getrouwd met Marloes en hebben samen 2 kinderen Dylan (12) en Alissa (11).

Op 11 september 2016 heb ik een ernstig ongeval gehad waarbij een hoge incomplete dwarslaesie (C5) het gevolg is. Na een riskante operatie en een opname van 10 dagen in het “Isala” te Zwolle ben ik overgeplaatst naar “Het Roessingh” in Enschede waar een interne opname van 7 maanden ervoor gezorgd heeft dat er een stabiele leefbare situatie is gecreëerd. Daarnaast nog 2 operaties aan de handen ondergaan om de functionaliteit te verbeteren. Dit alles is met veel ups en down’s gegaan voor het hele gezin maar waar opgeven geen optie is.

Begin november ben ik gevraagd door “Het Roessingh” om op 18 juni 2020 deel te nemen aan de handbikebattle op de Kaunertaler gletsjer in Tirol te Oostenrijk. Deze staat dan volledig in het teken van de handbikebattle, een “wedstrijd” voor mensen met een beperking. Je kunt hieraan deelnemen met een team van een Nederlandse revalidatiecentrum maar er zijn ook plekken voor de individuele deelnemer. De deelnemers gaan op armkracht naar boven, over een lengte van 20 km en met een hoogteverschil van 867 meter. Een mooie uitdaging voor handbikers van alle niveaus waarbij het niet gaat om de winst maar om de sportieve prestatie om de revalidatieperiode af te sluiten.

De begeleiding bestaat volledig uit een gepassioneerde groep vrijwilligers die bestaat uit trainer, verpleging, dokter, bewegingsagoog en fysiotherapeuten die veel vrije tijd in de trainingen en verdere randzaken steekt, verder fietsen ze ook mee als buddy om onderweg de nodige ondersteuning te bieden. Er is een medische screening en maximaaltest afgenomen met een positief resultaat wat wil zeggen dat het medisch verantwoord is om aan de battle deel te nemen onder de naam “Roessingh Riders”.

Hier zit echter zit er wel een financieel plaatje aan vast welke bestaat uit een eigen bijdrage (verblijf), materiaal kosten en o.a. reiskosten. Wilt u hier een steentje aan bijdragen om de battle mogelijk te maken dan kan dit door een donatie te storten wat zeer welkom is. Dit kan op NL08RABO0147749050 ter name van R. Sanders t.a.v. Handbikebattle 2020

Ook bedrijven die hun naam willen koppelen kunnen rechtstreeks contact opnemen op tel.nr: 06-28841545.