Afgelopen donderdag 30 januari mochten de Toppers voor de tweede keer aantreden tegen de mannen uit Oldemarkt. Een eerste treffen had hen een zege en een kennismaking met de charmante Jeanine opgeleverd. De thuisploeg wilde deze avond met niets minder genoegen nemen, zeker gezien de voorgaande wedstrijden waarin te weinig punten werden gepakt. Dat het herenteam op één punt al goed zat bleek voor aanvang van de wedstrijd al.  Jeanine had kans gezien om vanuit haar werk in Amsterdam, via Oldemarkt, af te reizen naar Slagharen. De Toppers besloten daarmee ook een stapje extra te zetten tijdens de wedstrijd.

En dat dit gebeurde werd zichtbaar in de eerste drie sets. Waar de bankzitters verklaarden dat er met een B team gestart werd, bleek daar in binnen de lijnen weinig van zichtbaar. Alle teamleden van de thuisploeg kwamen veelvuldig tot scoren en DIOS zag geen kans om het tij te keren. Daarbij lag een grote rol weggelegd voor de weergaloos spelende, onofficiële koning van het midden Roy Lamberink. Ruim 2,5 sets liet hij er geen bal langskomen terwijl hij menigmaal de blokkering verschalkte. En waar Roy zelf nog wat twijfelt of hij het nog allemaal wel leuk vindt, weten zijn teamgenoten al dat zij niet zonder hem kunnen.

Enige wissel aan de kant van Slagharen was om sterspeler Rik Belt wat rust te gunnen. Rik verklaarde later dat hij het wel snapte. Tot twee keer toe had hij de voorsprong zo groot gemaakt dat zelfs invaller Martin Klomp het niet meer kon verknallen. Dat laatstgenoemde het probeerde werd duidelijk maar Riks uitspraak bleek voldoende waarheid te bevatten. Noemenswaardige momenten waren verder dat Peter Krook verwoestend uithaalde vanaf de 3 meterlijn terwijl hij ook vanaf de midpositie zeer precies de coach in zijn klokkenspel kon raken. De beste man kon gelukkig op de been blijven en na excuses van Peter kon de wedstrijd vervolgd worden. Ook kreeg Gertjan Bril les van zijn broer over het inslaan van ballen.

In de laatste fase van de wedstrijd zag coach Fabian Kuiper kans om zijn sterspelers van de bank in te brengen. Dit bleek echter een verkeerde keuze want binnen enkele minuten stond het team in de laatste set meerdere punten achter. De magie van de eerste drie gewonnen sets leek vervlogen te zijn en men was enkel in staat om achter DIOS aan te hobbelen. De laatste set ging dan ook uiteindelijk naar de gasten.

Met een overwinning op zak betrokken de mannen traditiegetrouw de kantine. Daar werd echter de stamtafel bezet gehouden door de visvrienden van kantinebeheerder Tonny. En waar geen enkele Topper het zou wagen om op de plek van Tonny te gaan zitten, zag men nu dat Tonny zijn zetel had afgestaan aan een van zijn vrienden. Enigszins verbaasd namen de Toppers plaatst aan een andere tafel alwaar een drankje werd genuttigd. De avond werd uiteindelijk opgeleukt door de lieftallige Jeanine waarmee alle doelstellingen behaald werden voor deze avond. Volgende week zaterdag spelen de mannen “thuis” in Hardenberg. Dan probeert men de mannen van Kangeroe aan de zegekar te binden.