Gelijkspel bij een volleybalwedstrijd? Dat kan toch helemaal niet. Nee dat klopt, maar we moeten u melden dat de cijfers negatief uitvielen. Echter is daar niet alles mee gezegd. Bij een derby gaat het niet altijd over de cijfers; het gevoel bij het wakker worden, de voorbereiding, aankomst, ambiance, the match en als laatste natuurlijk “het napraten”. Dat bleek in dit geval een afterparty te worden.

De voorbereiding:
Afgelopen donderdag werd er door de Toppers van BANZO/Side-Out Heren 2 getraind in aanloop naar de derby. Verschillende Toppers waren verhinderd door werkverplichtingen en corona-risico’s. Ondanks dat deze redenen nog net legitiem zijn leidde dit tot extra fysieke belasting bij de aanwezige trainingstoppers. De basis was bekend. Later werd ook bekend dat de Toppers tijdens de wedstrijd compleet waren. Dit motiveerde elke Topper op elke locatie. Het schijnt dat de afwezige TrainingsToppers extra werk verrichten. Bij een klus in het buitenland werden op de hotelkamer extra push ups gedaan en in Twente liep een Topper een halve marathon achter een strooiwagen.

Aankomst:
Bij aankomst in Hardenberg bleek dat Kangeroe Heren 1 al druk bezig was geweest met de mentale strijd. De hele ingang was geblokkeerd. Verschillende Toppers bleken verward door verstoring van het normale “ritme”. Er moest gezocht worden naar een alternatieve ingang om de vesting te betreden. Het schijnt dat Toppers Roy en Belt (en Roy belt) binnen zijn gekomen door een open raam. Niet alleen de ingang bleek vernieuwd, ook de kantine is compleet verbouwd. De Toppers twijfelden nog om (zoals er bijna elke week gebeurd) foto’s naar Tonny te sturen om hem weer te bestoken met vergelijkingen en verbeterpunten. Na een “bakkie pleur” zoals coach Fab het noemde werden de kleedkamers bestormd. Hier zaten de Toppers te dicht op elkaar vanwege de korte bankjes. Dit kon niet zonder veiligheidsmaatregelen verlopen gezien er een Topper de afgelopen week in aanraking was geweest met Chinezen. Er werden dan ook mondkapjes uitgedeeld welke tot laat werden gebruikt.

Ambiance:
Zoals bekend is de hal qua verlichting veruit van ideaal, een vrolijk en degelijk scheidsrechtersduo compenseerde deze factor. Ook was er uit beide kampen publiek toegestroomd om deze derby te aanschouwen. Ja zelfs spandoeken zijn gezien. Kosten noch moeite waren bespaard om de Toppers naar de overwinning te helpen. Publiek bedankt voor de aanmoedigingen en sfeer. Naja bijna iedereen bedankt. Je zal altijd zien dat er een klein Kuipertje een bal in t’ veld gooit. Je mag bijna op volleybal Guus, nog f wachten en dan kan je mee doen!

The Match:
De eerste 2 bedrijven van de wedstrijd leken op elkaar. Beide ploegen zette in op servedruk. dit resulteerde in weinig rallyspel en een hoge foutenlast. De foutenlast en gebrek aan afstemming aan Slagharense zijde bleek te hoog waardoor beide sets verloren gingen (25-21, 25-18). Ook mocht er wel wat “spirit” in de ploeg komen. Dit bleek een effectief middel in de derde set. Ja zo zelfs dat Topper Roy een bal aan het net vanaf het midden van het veld binnen een meter sloeg. Nu zult u denken: Poh, binnen een meter naar de grond. Maar nee; de bal roeide hij binnen een meter van het net links tegen de muur. Beide arbiters floten het punt niet eens gezien hun fluit van verbazing al uit hun mond was gevallen. Naar eigen zeggen had hij verwacht dat er wel handen hingen welke hij kon gebruiken om te scoren. “gênant gewoon” klonk het nog een paar rally’s later. Desalniettemin ging deze set gewonnen (19-25). De vierde set bleek niet zo overtuigend als de derde. Harde klappen werden afgewisseld met gebrekkige aanvallen zonder overtuiging. Ook de passlijn werd serieus getest en faalde hier en daar. Dit alles maakt de derby niet wat een derby moet hebben. Gretigheid, vechtlust, een vijfde set en het publiek als winnaar. De laatste set, en daarmee de wedstrijd werd gewonnen door Kangeroe (25-18).

Het napraten:
Zoals gezegd is de kantine van Hardenberg op de schop gegaan. Een stukje historie (Joop/Jennie, Kangeroehap in een emmer en Hertog jan van de tap) ging hiermee definitief veranderen. Maar tot grote schrik van de Toppers leeg Kangeroe ook de sfeer verbouwd te zijn.

Eenmaal op een stoel bekomen van de wedstrijd merken de Toppers op dat er eigenlijk helemaal geen muziek draaide (Spice girls op volume 3 is ook geen muziek). Ook bleek de eenmaal zo royale Kangeroehap in kleine mandjes te zijn beland. Dit met de verloren wedstrijd nog vers op het netvlies deed de Toppers besluiten dat het radicaal anders moest. Driftig zochten de Toppers naar een oplossing. Een golfbal bleek tot enige creativiteit te lijden. De Kangeroehap mandjes werden omgetoverd tot vangnetten en er werd nog even getwijfeld over een potje Pitch & Put in de kantine. Dit bleek geen verstandige keuze. Gezien de Toppers bekend zijn met een “Kantine-Take-Over” leek hier ook weer een klus te wachten. De muziekinstallatie werd overgenomen en het inmiddels toegestroomde damesteam van BANZO/Side-Out deed ook nog een duit in het zakje. Ondanks dat beide teams verloren ging de kantineronde met ruime cijfers naar Slagharen. Op een gegeven moment zongen Kangeroe leden het BANZO/Side-Out clublied mee, dat maakte het verlies net wat dragelijker. De Toppers keerden grotendeels op de fiets huiswaarts nadat de pizzeria nog even werd geplunderd (een kantine take over zonder te eten kan z’n tol eisen). Dit alles maakt dat deze dag in totaal opzicht een gelijkspel tegen “De Buren”.

Voor nu staan de eerste 3 donderdagen in het teken van trainen, een verzette wedstrijd welke op 17 Februari gepland staat zal weer verplaats worden. Dat betekend dat de eerstvolgende wedstrijd zal 29 februari gespeeld gaan worden in de branding van de Noordzee. Harlingen is hier de tegenstander. Graag tot dan!