Op zaterdag 29 februari reisde BANZO/Side-Out heren 2 af naar Harlingen voor de verste uitwedstrijd van het seizoen. De reis werd aanvaard met een spelersbus welke versierd was met stickers zodat er geen misverstand over zou bestaan wie er in de bus zaten.

Op voorhand maakte de facilitair manager van het team een ophaalschema welke tot op de minuut uitgewerkt was. Echter bij het eerste ophaalpunt lag het schema al dusdanig overhoop dat er van enige structuur geen sprake meer was. Toch lukte het om alle 8 spelers (Rik Belt en Henrik Bril moesten verstek laten gaan) redelijk op tijd in het busje te krijgen.

De lange rit werd opgevrolijkt door knallende muziek uit de meegenomen speaker maar toch nam de spanning bij de reisgenoten, naarmate de reis vorderde, toe. Want waar vroeger zeelieden bang waren om van de rand van de wereld te vallen, zo waren ook de Toppers bang dat hen hetzelfde zou overkomen. Harlingen ligt namelijk aan het eind van de bewoonde wereld in een oneindige zee van gras, welke enkel onderbroken wordt door enkele boerderij.

Ruim op tijd werd de sporthal gevonden zodat de gasten voldoende tijd hadden om even een blik te werpen op de Waddenzee. De zee ligt zo dicht bij de sporthal dat men uit moet kijken dat de bal er niet inrolt wanneer de bal uitgeslagen wordt. Afgesproken werd om de ballen dus maar binnen de lijnen te plaatsen. De frisse harde wind blies de Toppers uiteindelijk naar de hal en WAT EEN (lees Wadden) HAL was het zeg. Genoeg ruimte om een balletje te spelen.

Om weer wat warm te worden betrok men eerst de kantine voor een kop koffie. Daar las men de voorbereiding van de thuisploeg. Sarcastisch werd teruggekeken op het vorige treffen tussen beide teams en het prachtige Slagharen werd afgeschilderd als een naargeestig dorp waar men niet dood gevonden wilde worden. De Toppers werden hierdoor geprikkeld maar konden er ook om lachen. Want waar Slagharen ieder jaar massa’s toeristen een prettige tijd bezorgd is Harlingen voor een enorme hoeveelheid mensen een noodzakelijk kwaad op weg naar een fijne vakantie op één van de eilanden. Duidelijk een plek waar men zo kort mogelijk poogt te verblijven.

Enfin, de geprikkelde mannen betraden het veld en zoals afgesproken werd er met geen woord gesproken over alle pijntjes en kwaaltjes die spelen. De eerste set ging van start en vrijwel direct bezweek de thuisploeg onder het geweld van de geprikkelde gasten. VVH was genoodzaakt veel ballen rustig over het net te spelen waardoor de Toppers alle aanvallers in stelling kon brengen. De eerste set ging dan ook met ruime cijfers naar BANZO/Side-Out (12-25).

De tweede set was van hetzelfde laken een pak. De Toppers voerden de boventoon maar VVH bleef beter bij dan tijdens de eerste set. VVH kreeg meer vat op de service en kreeg daardoor aanvallend meer kansen. De set werd uiteindelijk wederom gewonnen door de gasten uit Slagharen (21-25).

Dat VVH kansen zag bleek in de derde set. Voor het eerst pakten zij een voorsprong maar de Toppers bleven goed bij. Beide kanten scoorden mooie punten en er werd geknokt voor iedere bal. Beide teams zagen tegen het einde van de set een setpoint komen maar ook weer gaan. De laatste twee punten werden echter gescoord door BANZO/Side-Out waarmee zij in ieder geval winnaar zouden zijn van deze wedstrijd (26-28).

De Toppers wilden echter de volle vijf punten mee naar huis nemen en begonnen dan ook prima aan de vierde set. VVH bleef lang bij maar met name Peter en Roy scoorden veelvuldig over het midden wat uiteindelijk als resultaat had dat ook het vijfde punt mee zou gaan naar Slagharen (23-25).

Vol goede moed betraden de Toppers de kantine maar deze bleek nagenoeg leeg te zijn op de plaatselijke ouderensoos na. Dit mocht de pret niet drukken en met wat gezang werd het toch een gezellige avond waarbij de plaatselijke barman zelfs bereid was zijn vrouwelijke collega mee te laten gaan in de spelersbus naar Slagharen. Dit aanbod werd echter afgeslagen.

Naarmate de avond vorderde werd besloten om Harlingen in te gaan om wat eten. Bij de plaatselijke eetgelegenheid werd heerlijk gegeten onder het genot van foute nummers en cabaret (welke de Toppers uitzochten omdat zij de controle over de muziekinstallatie opeisten).

Met een volle buik werd de terugweg aanvaard en alhoewel de speakers vol aan het blazen waren met nummers als “deurdonderen” en “rainbow high in the sky” kreeg één van de Toppers het toch voor elkaar om in slaap te vallen (foto’s zijn op te vragen bij heren 2).

Conclusie: een prima avond met een prima resultaat. Aanstaande donderdag 5 maart om 20:00 uur ontvangen de Toppers de koploper uit de competitie in eigen huis. Een eerste treffen leverde geen winst op dus de thuisploeg heeft wat goed te maken. U bent natuurlijk van harte welkom om het spektakel te komen aanschouwen.