Op zaterdag 29 februari gingen de mannen van trainer/coach Nico Huisman naar Leeuwarden om te spelen tegen VC058 Heren 1. Na de afgelopen drie wedstrijden met een stand van 3-1 te hebben verloren hoopten de heren uit Slagharen thuis te komen met een winstpartij op zak.

De eerste set ging tot de 10 gelijk op maar daarna maakte BANZO/Side-Out toch veel fouten en werd het al snel 16-11 voor de thuisploeg. Na een wissel door de coach van Slagharen en een paar goede service reeksen werd de stand teruggebracht tot 22 gelijk. Uiteindelijk pakte het team in blauw de set met een stand van 23-25, de eerste set is binnen!

De tweede set begon direct wat beter en bleef gelijk op gaan tot het einde van de set. Er werden mooie punten gemaakt heen en weer maar ook veel geschreeuw en gezeur van de teams tegen elkaar. Maar aan het einde trok BANZO/Side-Out aan het langste eind met een setstand van 25-27. Set nummer twee is binnen nog één voor de winst.

Door al dat gezeur en gezeik in set 2 waren de mannen uit Leeuwarden nu rijp voor de sloop. Aan de kant van BANZO/Side-Out begon alles te lopen en bij Leeuwarden wilde niks meer lukken, er moest echter alsnog hard gewerkt worden om de set te pakken. Maar dat was gelukt, de wedstrijd was gewonnen. Nu door voor een 4-0 winst om 5 puntjes te pakken en ons steeds een beetje meer uit die degradatie zone te laten komen.

Die vierde set liep het helaas niet meer zo lekker aan onze kant, we begonnen te merken dat iedereen moe begon te worden en er slopen veel kleine foutjes en misverstandjes in het spel. De service werd niet meer goed gehouden en er werden veel aanvalsfouten gemaakt. Uiteindelijk eindigde de set met een stand van 25-22. Beetje jammer van dat laatste puntje maar alsnog geen verkeerde wedstrijd.

Door deze uitslag hebben wij er vier puntjes bij in de strijd voor lijfsbehoud in de 2e divisie.
Volgende  week zaterdag  mogen de heren spelen, in eigen huis, tegen het zeer geroutineerde Groningse Lycurgus Heren 2. In onze eigen sporthal ’t Noorderslag  willen we ook dan graag wat punten aan ons totaal toevoegen. Zaterdag 7 maart, vanaf 19:00 uur, is publiek van harte welkom om ons te steunen!