Afgelopen donderdag stond er sinds een tijdje weer een thuiswedstrijd op het programma van BANZO/Side-Out heren 2. Met een verse uitoverwinning in het verre Harlingen nog op het netvlies verzamelden alle toppers zich in de thuisbasis ’t Noorderslag. De tegenstander was inmiddels ook aangekomen en even dachten de toppers dat er tegen 2 teams gespeeld moest worden… “hebben we een inhaalwedstrijd er achter aan ofzo?”. Vovem was met maarliefst 12 man aangerukt op de donderdagavond om in Slagharen de koppositie verder te kunnen versterken. Een team dat op donderdagavond ruim op tijd en in vol ornaat aanwezig is heeft duidelijk een missie. Mooi om te zien dat er grote teams zijn, welke op een doordeweekse dag compleet zijn. Topper Belt was blij verrast om te zien dat we wel een keer serieus genomen werden bleek bij aankomst. Terwijl hij zn jas uit trok en langs de gasten uit Emmeloord liep; “zo jongens er moet weer gewonnen worden dus ik ben maar gekomen”. Duidelijk niet onder de indruk lachten de gasten wat en genoten van een bakje koffie van Tonny.

Bij de warming-up werd duidelijk dat alle Toppers zich intrinsiek moesten motiveren omdat de muziekinstallatie het had begeven. Het scheidsrechtersduo vond het ook maar een saaie bedoeling zonder muziek en startten daarom strak op tijd waardoor beide teams amper warm aan de wedstrijd begonnen.

De eerste set werd gestart net als voorgaande wedstrijden; waar de Toppers is de eerste helft van de competitie nog trekjes vertoonde van een vuile diesel, is het nu meer een elektrische motor welke vloeiend wegschiet. Met servedruk en duidelijk uitgespeelde kansen maakten we duidelijk een vuist tegen Vovem welke haar spel niet voldoende op orde kreeg. Vovem staat bekend om het snel schakelen van spel om zo optimaal gebruik te maken van haar eigen rotaties, en het zoeken naar zwaktes bij de tegenstander. Echter 2 sets lang waren die zwaktes niet echt aanwezig, en stoomden de Toppers lustig door. Geen enkele kilojoule aan energie werd gespaard door beide ploegen. Lange rally’s met daarin veel verdedigen werk werden opgeëist door de Toppers. De 2e scheids kreeg het naar eigen zeggen warm van ons. Zowel van het mooie vechtvolleybal, als de soms nog fellere kritiek op de beslissingen. Tijdens de tweede set werd trouwens ook de #blessurebingo voortgezet. De Toppers doen tegenwoordig aan #blessurebingo. Inmiddels zijn de beide knieën bezet, de rug is door Driekus in beslag genomen en af en toe komt er een schouder voorbij. Ook een balletje op de duim heeft de rechterhand al in beslag genomen en Erik heeft ook een knietje afgestreept op de kaart. Topper Wassing besloot ook mee te doen aan de bingo en pakte middels een verstapping ook een knie. De andere Toppers stribbelden nog tegen met verdenking van een valse bingo, maar het bleek toch dusdanig dat hij niet door kon. Naar eigen zeggen verstapte hij zich en is de oorzaak nog onduidelijk; “Wassing, wat ist?”, “weedik knie…..”. Bijna trok de scheids geel voor deze grap, maar besloot dit niet te doen gezien hij al gewisseld werd.

In de derde set bleef de vechtlust staande en namen de Toppers een kleine voorsprong. Helaas werd Vovem op het eind van de set wat daadkrachtiger en zakte de servestrategie van de Toppers wat in elkaar. Daarna besloot ook Peter de bingokaart uit zijn broekzak te toveren en zag een kansje schoon om tijdens het laatste punt van de verloren set de enkel af te strepen op de kaart. Tijdens de setwissel claimden de Toppers weer een valse bingo, deze werd niet volledig onderkent door Peter maar hij kon toch door! #blessurebingo.

De vierde set kende tekenen van vermoeidheid en afzwakkende focus. Foutieve services en een afzwakkende passing zorgden er voor dat de koningen op mid niet voldoende in stelling werden gebracht. Al snel was duidelijk dat er een verlenging aan te pas moest komen om de huidige nummer 1 en nummer 4 van de ranglijst duidelijkheid te geven over het eindresultaat. Een peptalk van Fab kon het tij niet keren, en de set ging verloren.

In de vijfde set moest het roer om, gezien in de huidige situatie er geen verandering opgetreden was. Fab en Gait wisselden van plek en Topper Belt kwam in de ploeg met een andere serve, en om de passlijn te ondersteunen. Zo konden we onze servestrategie verder uitbreiden en kregen we een andere blokkering. Dit bleek een goed wapen. Hoorbaar was Vovem gefrustreerd toen BANZO/Side-Out weer het initiatief nam. Dit “verbale geweld” bleek echter in hun nadeel te werken. Topper Roy maakte hier volgens zeggen het mooiste blokje van het seizoen op een opponent, de beste man welke ons al veel tegenpunten had veroorzaakt had zichzelf uit de wedstrijd gepraat en kreeg die set 4 killblocks om zn oren. Een ander lichtpuntje was dat de set ups van Martino Artamonov ook dik in orde bleken. Onderhands speelde hij de bal achterover vanaf positie 5 keurig op de antenne op pos 2. Topper Klomp wist hier wel raad mee; “ogen dicht en een klap erop”. De ruime voorsprong werd bijna de das omgedaan door onvoldoende geconcentreerd spel van Banzo Side-Out heren 2. Echter was de marge goed genoeg om de set, en daarmee de wedstrijd binnen te slepen. 3-2 op de koploper. Een goede opsteker.

Aanstaande maandag mogen de Toppers alweer aantreden in Groningen. Hier wacht een totaal andere wedstrijd. Eentje tegen de nummer laatst. Ook hier zal het geconcentreerd moeten spelen en zelf niveau halen om het maximale uit de maandag te halen. Hopelijk tot dan!