Zaterdag 7 maart 2020 verzamelden de heren van BANZO/Side-Out zich al vroeg in de middag voor een dag zaalwacht in sporthal ‘t Noorderslag te Slagharen.

Na een middagje foutloos fluiten en velden op-, af- en verbouwen stond een belangrijke wedstrijd tegen Lycurgus Heren 2 uit Groningen, de huidige nummer 4, op het programma.

Dat het vertrouwen weer terug is binnen het team was direct te merken. Met veel energie, strijdlust en overtuiging werd aan de wedstrijd begonnen. Met veel servicedruk en een goede eigen (service)pass konden ze hun eigen spel spelen en kwamen ze al snel op een 4-1 voorsprong. Hierna kwam Lycurgus iets terug en bleef de eerste set gelijk op gaan tot 18-18. Vanaf dat moment wist BANZO/Side-Out een gat te slaan en een 22-18 voorsprong te pakken. Dit bleek voldoende te zijn om met prima spel de eerste set binnen te slepen: 25-20.

De tweede set begonnen de mannen uit Slagharen iets minder sterk en was een snelle voorsprong van 1-4 voor Lycurgus een feit. Echter wist BANZO/Side-Out, net als Lycurgus de eerste set, het tij weer te keren en terug te komen tot 4-4. Ook de tweede set bleef ontzettend spannend en gelijk op gaan tot 23-23. Veel mooie lange rally’s waarin beide ploegen met veel variatie bleven spelen. De thuisspelende mannen wisten met de wijze woorden “dr an met de lippe” het beste uit zichzelf naar boven te halen en de set met 25-23 te winnen. Een 2-0 voorsprong is dan toch lekker!

De derde set begon wederom met een 1-4 achterstand wat uiteindelijk omgebogen werd naar een 12-7 voorsprong. Hierna werd het wat onrustig aan de kant van BANZO/Side-Out. Wel bleef de voorsprong tot 18-14 comfortabel. Echter vanaf dat moment dacht men de set al binnen te hebben en ging men op 80% spelen. Hierdoor werd BANZO/Side-Out slordig in de passing, werden er minder goede keuzes gemaakt en kwamen de aanvallers niet meer goed door het sterk blokkerende Lycurgus heen. Van 18-14 ging het snel naar 18-19. Gelukkig pakten de heren uit Slagharen het weer even op tot 21-19 maar vanaf dat moment was het klaar. Resultaat: 21-25.

De vierde set kunnen we kort over zijn. De mannen uit Slagharen waren het helemaal kwijt en de kopjes gingen hangen. Een set om snel te vergeten; 12-25.

Na een peptalk werd iedereen bij BANZO/Side-Out weer op scherp gezet. In deze vijfde set moest het gaan gebeuren. Kopjes gingen omhoog en met veel strijdlust en energie werd er begonnen aan deze vijfde set. Ook het publiek voelde dat de winst erin zat en ging massaal achter de thuisploeg staan. Door veel slordigheden aan de kant van Lycurgus wist BANZO/Side-Out een uitstekende voorsprong van 5-1 te pakken en te wisselen met 8-4. Dit kon toch niet meer misgaan? Toch werd het nog een onwijs spannende set doordat Lycurgus van een 11-5 voorsprong terugkwam tot 11-11. BANZO/Side-Out kon het publiek niet in de steek laten en gooide alle laatste energie in de strijd om de winst binnen te halen. Resultaat 15-13 en hiermee een prachtige 3-2 overwinning.

Met een goed gevoel gaan ze komend weekend richting Zwolle om op 14 maart het op te nemen tegen Voorsterslag/VC Zwolle. Wederom een erg belangrijke pot. Publiek onwijs bedankt voor alle support en we zien jullie graag weer bij één van onze volgende wedstrijden. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 21 maart om 19:00 uur tegen Donitas uit Groningen.