Na een heerlijke overwinning tegen de koploper op donderdag 5 maart mochten de reserves van BANZO/Side-Out op maandag (u leest het goed) 9 maart aantreden tegen de rode lantaarndragers van Veracles 3 in het verre Groningen. De Toppers hadden tegen de groene studenten nog wat goed te maken gezien het feit dat men eerder met twee punten teveel Slagharen had verlaten. Helaas moest er revanche worden genomen zonder Henrik Bril, de tussentijdse winnaar van de #blessurebingo.

De spelers die wel af zouden reizen naar Groningen werkten tegen 5 uur snel een prakje naar binnen (de één een volledige maaltijd, de ander een broodje gehaktbal), pakten snel hun tas in en propten zich in twee auto’s.

Mooi op tijd reed men het universiteitsterrein op, kleedde men zich om en betrad de zaal om aan de voorbereidingen te beginnen. Enigszins afgunstig werd er naar de jonge frisse studenten gekeken want waar de gasten flink warm moesten draaien om blessures te voorkomen, zo pakte de thuisploeg een balletje en begon bijna direct met inslaan…… die goede oude tijd. Tijdens het inslaan viel direct de libero van Veracles op. Dit bleek namelijk iemand van het vrouwelijk geslacht, voor de Toppers een eerste keer. Coach Fabian was echter onverbiddelijk: “in het kader van de gendergelijkheid mag ook zij een snoeiharde bal verwachten”. En zoals het gezegd werd, zo geschiedde het ook.

De eerste set werd vrijwel direct de zwakke broeder in de passing (dit betrof een kerel!) gevonden en door hem systematisch op te zoeken werd Veracles fors onder druk gezet. De studenten moesten alle zeilen bijzetten om de bal moeilijk over het net te spelen wat maakte dat de gasten redelijk vaak vrij konden aanvallen. Binnen no time stonden zij dan ook op voorsprong welke zij niet weggaven (18-25).

Vastbesloten om de tegenstander geen kansen te geven begon met aan een tweede omgang in dezelfde opstelling. Spelverdeler Martin Kuiper kon de middenas, in de vorm van Roy en Peter goed bereiken en meermaals konden zij zonder weerstand de bal vrij inslaan. Verdedigend stond men prima en zowel de geslagen als de prikballen werden vakkundig opgelepeld. Neem daarbij een prima spelende Gertjan die de ballen over de blokkering binnen de 4 meter sloeg en de mix voor een overwinning was aanwezig. Ook de tweede set werd door de Toppers gewonnen (17-25).

De derde set was opvallend genoeg de slechtste set van de Toppers maar leverde hen uiteindelijk de grootste overwinning op (15-25). Tijdens deze set scoorden de Toppers nagenoeg alle punten, zowel voor zichzelf als voor de tegenstander. Maar liefst 6 foute serves, 2 ketsers en meer van dat soort fouten leverden de studenten 15 punten op.

Ietwat gefrustreerd begon men daardoor aan de 4e set. Martin Kuiper vond dat hij wel wat rust verdiend had waardoor Anrico Wassing ingebracht werd. Deze vulde de leemte, ondanks zijn blessure, gretig op en ook hij wist zijn aanvallers te vinden. Veracles probeerde het wel maar kwam eigenlijk op alle fronten tekort waardoor ook de laatste set voor de mannen in het rood was (18-25). En zo ziet men maar weer; net als bij een stoplicht gaat rood boven groen.

Met 5 punten op zak werd de immer sfeervolle kantine betrokken maar daar was weinig te beleven. Meerdere jongvolwassenen, met hier en daar nog wat acne, zaten in een spaarzaam verlichte kantine naar koud blauwe beeldschermpjes te staren en waren zachtjes aan het smoezen. De Toppers poogden de sfeer er wat in te brengen door een zangkoor in te zetten maar plots stond daar een studentikoze, hooghartige dame die dacht dit tafereel in de kiem te kunnen smoren. Met correct Nederlands gaf zij de mannen te kennen dat zij stil moesten zijn gezien hun jaarclubje een vergadering had. U begrijpt, daar hadden de Toppers totaal geen boodschap aan en alhoewel de meerderheid van de studenten het wel kon waarderen was het jaarclubje niet gecharmeerd van de muzikaliteit van de Toppers. Onder het mompelen van uitspraken als: “wat zijn dat voor een kerels?” dropen zij uiteindelijk af.

Maar goed, lang kon men niet blijven zitten want er moet 4 dagen gewerkt worden voordat het weekend is en men weer de arena mag betreden tegen VC Zwolle.