We zeggen hier ‘onze’ Stijn, maar daarmee zouden we onze buren van VCZ uit Zuidwolde ernstig tekort doen. Nadat Stijn de Ruijter het grootste deel van zijn volleybaljaren genoot in de jeugdteams van VCZ uit zijn geboorteplaats Zuidwolde stapte hij als vroege tiener, enkele jaren geleden, over naar onze club.

Bij ons zette Stijn zijn eerste stappen op landelijk senioren volleybalniveau om verder te werken aan zijn ontwikkeling. Na enkele jaren onderdeel geweest te zijn van onze eerste herenselectie kwam nog niet de kans voorbij om een grote sportieve stap te maken. Ondanks dat kenners en clubvolgers wisten dat Stijn zijn kans uiteindelijk zou komen besloot Stijn om zijn ervaring op vreemde bodem te verbreden en maakte hij afgelopen seizoen een kort uitstapje naar Sudosa uit Assen.

Gelukkig voor Stijn is nu wel die hele mooie stap gekomen! Vanaf het nieuwe seizoen zal hij deel uit gaan maken van de Nederlandse topclub Dynamo uit Apeldoorn. Hier komt hij terecht bij de record lands- en bekerkampioen van Nederland. Een club met een flink gevulde prijzenkast. Hij zal daar aansluiten bij de eerste herenselectie en zet hiermee een hele mooie vervolgstap in zijn nog prille volleyballoopbaan. Een stap die hem van harte gegund is.

Uiteraard zijn wij als vereniging enorm trots op Stijn en dat wij mede een bijdrage hebben mogen leveren aan zijn ontwikkeling als volleyballer en mens. Want immers stond Stijn binnen onze club niet alleen bekend als een geweldig talent maar ook als een goede, plezierige jongen die uit het juiste hout gesneden is.

De laatste decennia zijn er meerdere eigen spelers doorgestroomd naar hoger landelijk niveau, maar de stappen die Stijn maakt en heeft gemaakt zijn wel verreweg de grootste. Bij BANZO/Side-Out wist hij zich op te werken tot jeugdinternational en met de stap naar Dynamo zet hij een unicum neer in onze clubgeschiedenis.

Naast Dynamo zijn er andere verenigingen die nog steeds profiteren van onze investeringen in onze jeugd en dat is een mooi compliment aan onze club en het technisch hart. Of er in de (nabije) toekomst weer een jeugdspeler zo’n stap kan maken als Stijn is de vraag, maar er lopen binnen onze vereniging ook nu weer enkele talenten rond. De vereniging speelt met een relatief jeugdig eerste herenteam al decennia lang goed mee op landelijk niveau en met het aanwezige talent wil men zeker dit niveau continueren en waar mogelijk verbeteren.

De stappen van Stijn, en van andere oud spelers in mindere mate, toont mede aan dat BANZO/Side-Out een vereniging is waar spelers zich goed kunnen ontwikkelen op een goed niveau, onder goede begeleiding en omstandigheden. Voor BANZO/Side-Out betekent dit alles om verder te gaan op de ingeslagen weg en in de toekomst nog meer zelf de vruchten te gaan plukken van de gedane inspanningen.

Stijn: heel veel succes en plezier bij Dynamo Apeldoorn en met alles wat je verdere (volleybal)toekomst gaat brengen.

Graag tot ziens in onze sporthal ‘t Noorderslag te Slagharen en we zoeken je vast en zeker ook zelf op en blijven je volgen! Als je weer eens een keer een taxi nodig bent? Je hebt zijn nummer 😉