Zaterdag 12 september was de eerste officiële wedstrijd. Op het programma stond een wedstrijd in de eerste ronde van het nationale bekertoernooi. Hierin was het uit Zwolle afkomstige CSV de tegenstander. Zij komen 1 niveau hoger uit dan de Slagharense equipe, die onder leiding staat van trainer/coach Nico Huisman, en daardoor troffen de heren direct een zware tegenstander.

We wisten wat ons te wachten stond omdat we, op zaterdag 5 september, in de voorbereiding ook al tegen dit team hebben gespeeld. Hier kwamen een aantal punten uit waar we de afgelopen week op hebben getraind. Helaas is Ronald Rozema aan het einde van vorig seizoen geblesseerd afgehaakt vanwege een schouderblessure. Desondanks was hij wel aanwezig op de bank om het team aan te moedigen en de hoop is dat hij in oktober weer volledig blessurevrij kan aansluiten. Het team van BANZO/Side-Out kent dit seizoen een 5-tal nieuwe gezichten en dat maakte deze bekerwedstrijd een mooi meetmoment om te kijken waar we ongeveer staan in onze voorbereiding.

De eerste set begon niet goed voor ons. We kwam al snel op een 2-5 achterstand. Toen besloot coach Nico Huisman een time out te nemen. De boodschap was duidelijk, laten zien waar we goed in zijn. De boodschap van de coach mocht helaas niet baten en voor we het wisten stonden we al op een achterstand van 6-15. Toen kwam Jori Neef aan serve. Hij heeft het team teruggebracht tot 11-16. Het was een begin maar we waren er nog lang niet. Toen de mannen uit Zwolle nattigheid voelden op 13-16 besloten zij om een time out te nemen. We waren weer goed teruggekomen en hebben ons weer in de wedstrijd gevochten. Op een score van 18-21 nam onze coach zijn 2e time out om weer rust te krijgen in het team. Met de gekregen rust wisten we onze taak en pakten we deze set. Na een serie van 3 serves van onze eigen “flying Dutchman” Harmen Komapgnie kwamen we weer bij op 22-22. Hij sloot samen met Eric Rutgers de set fenomenaal af door een monsterblock neer te zetten. We sloten de set af met een score van 28-26.

De 2e set begonnen we met veel zin. Het spel liep gelijk op tot een score van 16-16. De rest van de set wilden we het liefst vergeten. Voordat we het wisten stonden de mannen van CSV met 17-22 voor. Nico Huisman probeerde nog wat te veranderen door Tim Hofman in te brengen. Helaas zorgde dit niet voor een kentering en deze set hebben we dan ook verloren met 19-25.

De 3e set was begonnen. Volgens de coach moesten we meedogenlozer worden. Dit lieten we gelijk zien door 2 goede serve series van Tim Wesseling en Johan Scholing. Hierdoor stonden we met 7-3 voor. Omdat iedereen nu lekker in de wedstrijd zat liepen we al snel uit naar 17-12. Op 20-15 nam het team uit Zwolle een time-out. Tijdens die time-out zei onze coach de magische woorden: “we zijn bij de 20, nu begint het echte volleyballen.” Iedereen scoorde zijn puntjes en we wonnen de set met 25-17.

De 4e set brak aan. We wisten ons doel. Het moest nu gebeuren. We kwamen deze set goed uit de startblokken. Dit met name door een extreem goede serie van Johan Scholing. Hij bracht het team van een 5-3 naar een 11-3 voorsprong. Ondanks de time out van de tegenstander wist hij goed te blijven serveren. Deze voorsprong hebben we niet uit handen gegeven. Wel nam de coach van BANZO/Side-Out op 12-7 een time-out om iedereen weer op scherp te zetten. Dit lukte en de voorsprong groeide steeds verder uit. Tijdens deze set had Eric Rutgers een paar keer de bal retour gestuurd naar hun diagonaal. Door dit goede spel wonnen we de laatste set ook met 25-17.

Hiermee zijn wij na een 3-1 overwinning op CSV/Zwolle door naar de volgende ronde in de nationale beker. Een uitstekend resultaat wat het team goed kan gebruiken om het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet te zien.

Na de wedstrijd werd het veld afgebroken en ging het team de mooie dag afsluiten in de sportkantine. Er wordt altijd traditioneel gezongen bij een overwinning. Iedereen zat inmiddels al aan het bier en we wilden beginnen tot er werd ontdekt dat Tim Hofman ontbrak. De 12 dagen gestopte roker was toch weer mee naar buiten gegaan. Dus Tim, voor de volgende keer als we winnen, eerst zingen voordat je naar buiten gaat.

Aankomende zaterdag wordt in eigen huis gespeeld tegen de mannen van, het uit Heerenveen afkomstige, Hevoc om 19:00 uur. Wij hopen zo veel mogelijk mensen aankomende zaterdag te zien in sporthal ‘t Noorderslag in Slagharen!