Normaliter is de lente het jaargetij waarin dieren het land weer op mogen. Enthousiast wordt er altijd in de ronde gesprongen en kan er weer genoten worden van de omstandigheden. Het is inmiddels september, en geen enkele Topper heeft in het voorjaar de 81m2 “weide” gezien. Dat móet wel voor een ontlading zijn. Het bleek s’ochtends al gaande toen Topper Dries zijn lentegevoel in de app deelde. Hij had er zin aan! en zoals de titel al zegt: de Toppers zijn gemotiveerd om er weer een daverend seizoen van te maken. Echter bleek 1 Topper uit de pas te lopen met het bericht of er vervanging gevonden voor hem kon worden vanwege gebrek aan motivatie. Dit was er niet en moest hij komen opdraven. De spreekwoordelijk aap kwam uit de mouw toen bleek dat hij nog gewoon in de vakantiemodus zat, en de afgelopen nacht teruggevlogen was van zijn vakantieadres. Eenmaal in de kleedkamer gekomen was het ook wel weer top om er te zijn. “ach, dan maar eem het klokje rond maken”. Uiteindelijk bleek spelend coach Fab te beschikken over de gehele selectie. Lees dit nog eens: De gehele selectie!(eerste doelstelling gehaald).

De Toppers dames en heren spelen dit jaar op een ander veld dan gewend, het middelste veld hebben we moeten verlaten gezien het nieuw gevormde dames 2 team ook op de donderdag ingepast moest worden. De Toppers zijn blij met deze ontwikkeling en passen zich graag aan voor een vergroting van de capaciteit. Ook kan gemeld worden dan er weer talenten uit de jeugd zich melden om aansluiting/doorstroming te vinden met de seniorenteams. Verschillende bronnen melden al dat het dit jaar onder andere ook gaat om de Braziliaanse jeugdinternational “Leonardo de centralo”. Doelstelling 2, het opleiden van jeugdigen is ook gestart!

Doelstelling 3 echter blijkt elk jaar weer een kriem: Geen pijntjes en het niet behalen van een blessurebingo. Bij aanvang van het seizoen doet Klomp al een goede gooi naar deze bingo. Een verder vervolg bij de orthopeter (gele kaart) zal uitwijzen of z’n knieprobleem ernstig is. Er is trouwens nog een Topper meer met een zere knie, maar dat heeft weer een andere reden…. gelukkig zal dat een kwestie van tijd zijn voordat deze weer geheeld is.

Doelstelling 4 dan; over prestaties in het veld. Linkerrijtje/meer potjes winnen dan verliezen/de bekerfinale halen/het niet kapotgaan van het spelersbusje. Het is wel duidelijk dat iedereen gemotiveerd is om een doel te halen. Dat biedt perspectief! “laten we dan eerst maar eens deze winnen keals”. Zo is het. vol enthousiasme en vaak grappend (om toch het ongemakkelijke gevoel om weer een wedstrijd te spelen te onderdrukken) werd de warming up gedraaid. Elke Topper wist wel hoe de vlag erbij hing. Het algehele spelbeeld deze avond was dan ook wel gedeeltelijk een spiegel van voor de staking. Een wat voorzichtige start met af en toe wat onzekerheden, maar eenmaal warm gedraaid toch in staat om degelijk spel op de mat te leggen.

De eerste 3 sets waren dan ook gevuld met mooie rally’s welke een compliment zijn voor beide teams. In 80% van die lange rally’s trokken de heren van Banzo Side-out Heren 2 aan het langste eind wat resulteerde in een energieboost voor het gehele team. De drie sets gingen gelijk op tot aan een punt of 18, en van daar nam de slagharense formatie het initiatief in handen.

Benoemswaardig waren 5 killblocks op rij, waarvan een aantal door de vers ingewisselde Klomp, spelend met rugnummer 8. Hij deelde dit nummer met de midspeler van tegenstander Reflex uit Kampen. Binnen de paar gespeelde punten werd duidelijk welke werkelijk dit rugnummer mocht dragen. Topper Driekus wees de opponent erop dat hij zijn shirt in mocht leveren bij Klomp, of een ander nummer moest kiezen. Een ander onderonsje zorgde ook voor de nodige irritatie bij Reflex. De heren uit Kampen zetten dit deels om in energie voor de 4e set. Waar de toppers grotendeels uitgeraasd waren zette Kampen haar laatste krachten in en won de slotset. Direct na het laatste punt werd dit door Topper Barman positief benaderd: “ach jongs, die laatste set doet het er ook niet meer toe… als er morgen een lockdown komt zijn we kampioen!”. Met deze woorden zochten de Toppers vanaf hun nieuwe plekje in de sporthal contact met Tonny, de 5 welbekende vingers konden omhoog. “Vief punt’n jongs?”, Nee 5 liter pils Tonny!

Aanstaande donderdag wordt er weer getraind waarna er vrijdagavond afgereisd wordt naar Oldemarkt, waar de strijd los zal barsten om de punten/de stamtafel/en de hoogte van het net. Tot snel!