Op vrijdag 25 september mocht de Slagharense formatie van BANZO/Side-Out heren 2 de eerste uitwedstrijd van het seizoen spelen. De bestemming die avond was Oldemarkt in de gemeente Steenwijkerland. Daar zouden zij strijden tegen de inmiddels bekende ploeg van DIOS. De weg ernaartoe was niet geheel zonder gevaren. Een Skoda is namelijk in theorie best een veilige auto maar dan alleen als je de ramen ook af en toe schoon maakt. De laagstaande zon en vettige ramen zorgden voor een beperkt zicht maar gelukkig werd Gert-Jan bereid gevonden de ramen even schoon te maken, waarna men toch veilig over kwam.

Eenmaal aangekomen werd de kantine van dhr. Jolink betrokken. Daar ontvingen de Toppers het heftige bericht dat één van de spelers van DIOS helaas, na een kort ziektebed, veel te jong is overleden. Voorafgaande aan de wedstrijd zou men hierom een minuut stilte in acht nemen. Door dit bericht realiseerden de Toppers zich des te meer dat men moet genieten van de tijd die ons gegeven is en dat sport verbroederd. (Langs deze weg wenst heren 2 nogmaals alle betrokkenen veel sterkte met het verlies)

Na de koffie was het tijd om de arena te betreden en te starten met de warming up. Toen de scheidrechters de officiële meting van de nethoogte startten, greep Topper Roy direct in. In een eerdere treffen in Oldemarkt kon hij zich namelijk niet aan de indruk onttrekken dat het net niet op de juiste hoogte was gezet. Gewapend met een meetlint werd de meetlat opnieuw opgemeten en waar DIOS vaak de onderkant van het afplaklint pakt moest dit de bovenkant zijn. Een significant verschil van zo’n 4 cm. Deze 4 cm zou de Toppers geen windeieren leggen gezien het aantal aanvallen dat door DIOS in het net werd geslagen tijdens de wedstrijd.

Met deze eerste “zege” op zak werd, na de minuut stilte gestart met de wedstrijd. Direct werd duidelijk dat er geknokt moest worden voor de punten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd wat lange rally’s tot gevolg had. Verdedigende acties, harde blokkeringen, snoeiharde klappers en slimme prikballen, beide ploegen gaven er blijk van deze facetten van het volleybalspel goed te beheersen. In de eerste set waren het echter de gasten die tegen het einde van de set aan het langste eind trokken (23-25).

Met hernieuwde begonnen de mannen van DIOS aan de tweede set terwijl de motor van de Toppers happerde. Daardoor wist de thuisploeg direct een gat te slaan van 7 punten voordat de Toppers actief werden. Daarna ging het weer gelijk op maar de Toppers wisten niet in te lopen waarmee de stand gelijk getrokken werd (25-17).

De derde en vierde set waren te vergelijken met de eerste set. Beide teams deden niet voor elkaar onder en er werd lang en fel gestreden voor de punten. Gezegd kan worden dat BANZO/Side-Out aanvallend beter uit de verf kwam maar de spelers van DIOS kregen overal een hand/arm onder en verdedigden nagenoeg alles. Echter ook hier maakte de thuisploeg tegen het einde van de set meer fouten. Onder leiding van de sterk aanvallende Henrik werden beide sets in het voordeel van de Toppers beslecht (23-25 en 19-25) en daarmee werd DIOS met 3-1 aan de zegekar gebonden.

Na de zege werd gepoogd de kantine te betrekken maar dhr. Jolink was onverbiddelijk. Gezien alle looproutes en bewegingen wenste hij alleen gedouchte mensen in zijn kantine te ontvangen. Voor de Toppers wel wat vreemd (meestal wordt er eerst één gedronken) maar men zag zich genoodzaakt de duidelijke instructies op te volgen. Kort daarop zaten beide ploegen in nette kledij klaar voor de derde ronde. Gezegd mag worden dat Jeanine gemist werd maar gelukkig werd Selina bereid gevonden de leegte op te vullen. Wij hopen dan ook dat zij, in navolging van Jeanine, de uitnodiging aanvaard om de vervolgwedstrijd tussen BANZO/Side-Out en DIOS in Slagharen bij te wonen.