Zaterdag 26 September 2020 de dag van de eerste uitwedstrijd voor BANZO/Side-Out Heren 1.

Na het zeer teleurstellende spel en dito nederlaag vorige week in eigen huis tegen Heerenveen, stond er afgelopen zaterdag de eerste uitwedstrijd op het programma.
De uitwedstrijd tegen de club Vovem ’90 te Emmeloord.

Na een korte pitstop bij de Shell voor de stress benodigdheden en het beetje diesel in de Tesla konden we op pad, een rit naar de Bosbadhal, want daar moest het gaan gebeuren de eerste uitwedstrijd.

Na een korte desinfectie ronde konden de heren gaan omkleden en klaarmaken en warm worden. Eenmaal de spieren op temperatuur konden we gaan inslaan wat er hard aan toe ging. Dit ging echter zo hard dat het net het helaas begeven had en er opnieuw een pitstop moest komen. Een nieuw net wat volgens de scheids perfect op hoogte hing en we konden weer verder.

De eerste set begint gelijk op 1-1 dan weer 3-3 dan weer 4-4 tijd voor verandering in het spel. Zo gezegd zo gedaan de heren van BANZO/Side-Out pakken het heft in handen en maken punt na punt. Vovem doet hard zijn best om terug te komen maar het is al 13-20. Er word genoten in het veld van een mooi potje volleybal, dit resulteerde ook in een mooie eerste set die eindigde met een 16-25 setwinst.

Vol energie bereiden we ons voor op de 2e set. Een nieuwe ronde is een nieuwe kans, dus zo gezegd zo gedaan. Er werd hard gewerkt, snel gereageerd en geen bal kwam aan de grond zonder dat we er onder zaten. Energie erin en knallen maar werd er genoemd in de time-out. Op 16-21 werd de wissel ingezet om ons spelverdeler wat rust te gunnen na dat harde werk en mocht Chiel Mecklenfeld met zijn 15 jaar zijn debuut maken in de 2e divisie en niet zonder gevolgen. De tegenpartij ging nog harder werken maar dit was al te laat, het was alweer het einde, de winst was weer voor de mannen uit Slagharen (19-25).
0-2 dat was toch wel een heel goede start, bijna te mooi om waar te zijn zou je zeggen.

De derde set is begonnen en de mannen beginnen sterk, maar Vovem lijkt zich te herpakken en kan toch meekomen. En zo komen de teams toch een aantal keer op gelijke stand tot aan 12-12 toe. Slagharen weet een aantal keer goed te serveren en druk uit te oefen en begint een beetje afstand te nemen. Lange rally’s maken het spannend, wie houdt dit het langste vol en scoort? De stand is 15-18 en ook de 16 jarige Hugo de Wekker maakt zijn debuut en mag gelijk beginnen met serveren en doet dat gelijk 3 keer. De punten blijven maar binnenkomen voor BANZO/Side-Out. 15-21, dat kan toch haast niet zo mooi gaan? Of denken we dat we er al zijn want dat was zeker niet het geval. Vovem scoort en het is hun beurt om te serveren en een lastig moment om door te zetten, het wil niet lukken de punten komen maar niet voor ons. En dan is het 24-24 waar gaat het mis die laatste puntjes? Maar tevergeefs, ondanks dat er hard gewerkt werd haalt het geroutineerde Vovem deze set binnen met 27-25.

Het ging zo goed maar we laten de hoofden niet zakken! ‘Komaan mannen vergeten wat er gebeurd is!’ We beginnen weer met een 0-0 en pakken ons spel weer op. Toch met enigszins een kleine teleurstelling gaan we weer het veld in. Samen moeten we hier een spel neerzetten, een team vormen en die punten binnen harken. Binnen no-time stonden we al 3-0 achter. Het was alsof we nog niet klaar stonden, maar het spel is al begonnen. Het spel kwam er niet echt in. We wisten onze punten nog binnen te slepen naar een 10-10 en een 17-17 gelijke stand. Maar helaas eindigde deze set in het voordeel van Vovem met een stand van 25-22.

Dit betekende een 5 setter. De wedstrijd is nog niet voorbij en zeker BANZO/Side-Out is nog niet uitgespeeld. We stonden 2-0 voor en deze wedstrijd is van ons hoe dan ook! Even onze rust pakken even weer bij elkaar komen, de moed er in praten, een slokkie en gaan met die banaan! Een set die toch wel weer spannend kon gaan worden, beide teams gingen gelijk op maar de heren bleven maar gaan, en gaan en we waren niet meer te stoppen. Een tegenpunt en helaas de bal terug en nu is hij weer voor ons. We wisten ons te herpakken en er kwam weer wat spel in het veld en er werd weer een beetje genoten. Dit wierp dan ook zijn vruchten af, ondanks de druk van de stand gingen we maar door. Tot 15-15 was het ongekend spannend maar het was toch het jeugdige BANZO/Side-Out dat het beste om kon gaan met deze spanning. 15 punten was toch echt de laatste druppel die de Slagharense emmer deed overlopen en was het voorbij. Met 15-17 pakten de jongens van Nico Huisman de 5e set en dus wedstrijdwinst. En ja dan is daar de eerste winst binnen voor het nieuwe seizoen.

Volgende week zaterdag treden we aan tegen de reserves van Eredivisionist Lycurgus in Groningen. Wederom een taaie, geroutineerde en lastige tegenstander. De Slagharense equipe zal er alles aan doen om punten mee terug naar Slagharen te nemen.