Het blessurespook houdt stevig huis binnen de Slagharense hoofdmacht. Afgelopen zaterdag mochten de heren met een flink uitgedunde selectie en met slechts 7 deels fitte spelers aantreden tegen de reserves van Lycurgus in Groningen. Daarnaast werd libero Tom Lenderink deze pot noodgedwongen ingezet op de passer loper positie. Dat hij dit zeer verdienstelijk deed was een mooie opsteker.

De historie er op na slaand heeft BANZO/Side-Out het traditioneel lastig bij Lycurgus. Dit wetende en daarbij optellend het blessureleed aan Slagharense zijde maakte dat het vertrouwen in een goede afloop niet bijzonder hoog was. Daarnaast zorgden de getroffen Corona maatregelen (waarvoor absoluut begrip) toch ook voor een wat onwennige beleving van alles wat normaliter sport zo mooi maakt. De koffie/fris vooraf, het ouwehoeren in een kantine, publiek, sfeer, het nazitten onder het genot van een pilsje/fris. Maar goed, zo goed en zo kwaad als het kon begonnen de BANZO-Boys aan hun voorbereiding voor deze wedstrijd en hun warming up.

Al in de eerste set werd snel duidelijk dat het een lastige avond zou worden voor de equipe van trainer/coach Nico Huisman. Aanvallend had de ploeg het moeilijk, maar ook in defensief opzicht was er het een en ander aan te merken. Daarnaast oogde de ploeg onzeker en bij vlagen radeloos. Waar je als coach in situaties als deze zou kunnen ingrijpen met wissels was dit helaas, mede door eerder genoemde oorzaken, zeer beperkt mogelijk. Dit alles resulteerde dan ook in een 25-18 set nederlaag.

De 2e set gaf men toch nog enig teken van leven aan Slagharense zijde. Een redelijk gelijkopgaande strijd leidde tot evenwichtige tussenstanden van 10-10, 15-15 en 20-20. Op die laatste tussenstand sloeg de spreekwoordelijke ‘paniek’ toe. Men wist bij Side-Out een opeenstapeling van verschillende persoonlijke fouten niet te voorkomen wat leidde tot een snelle 25-20 set nederlaag. Toch gaf het spel tot aan 20-20 de heren van coach Huisman hoop op een beter resultaat in de 3e set.

Vanaf de start van de 3e set wisten de Slagharenaren al vrij snel een mooie voorsprong op te bouwen. Mede onder aanvoering van Tom Lenderink wist Side-Out ook richting de 20 punten een mooi gat te behouden. Rond die 20 punten grens kregen de zenuwen vat op het Slagharense kamp. Zou het dan zo zijn dat men ondanks alle sportieve ‘ellende’ toch nog minimaal één puntje zouden gaan pakken? Terwijl voorgaande vraag waarschijnlijk door de Slagharense koppies dwaalde wist Lycurgus dichterbij te komen en met 23-23 op gelijke hoogte te komen. Met een door Groningen uitgeslagen en door Tom Lenderink hard ingeslagen bal wist BANZO/Side-Out met 23-25 deze set te pakken.

De inspanningen van de 3e set werden aan het begin van de 4e set tot een stand van 13-13 redelijk volgehouden. Maar op die stand liep Lycurgus langzaam weg en pakte het met 25-22 de set, de wedstrijdwinst en de koppositie op de ranglijst. BANZO/Side-Out moest zich in deze lastige uitwedstrijd tevreden stellen met een puntje.

Met nu 3 wedstrijden gespeeld staat men in een grote middenmoot en veel conclusies kunnen hier niet aan verbonden worden. Wat wel duidelijk is is dat met iedereen weer binnenboord er in de afgelopen 3 wedstrijden meer punten behaald konden worden dan nu het geval is. Daarnaast valt er voor de groep die er nu staat ook een groot compliment te vergeven. Men doet hun stinkende best en men roeit met de riemen die men heeft. Dit alles heeft op dit moment geresulteerd in een plek in de middenmoot. Hieruit valt te concluderen dat er zeker nog meer in het vat zit.

Zaterdag 10 oktober mogen de heren een poging doen om meer punten te pakken dan afgelopen zaterdag. Dan staan om 19:00 uur, in Slagharen, de reserves van Sudosa uit Assen aan de andere kant van het net. Helaas zal hier ook geen publiek bij aanwezig mogen zijn en zal het team proberen een livestream te organiseren. Volg hiervoor onze Social media kanalen Facebook en Instagram.

BANZO/Side-Out gaat deze week weer hard aan de bak op de trainingen. Men hoopt, en gaat er volle bak voor, volgende week zaterdag een mooi resultaat in Slagharen te behalen.