Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen de reserves van Sudosa uit Assen op het programma in ’t Noorderslag in Slagharen.

Na een week hard trainen en nadat alle neuzen weer dezelfde kant opgedraaid waren ging de selectie vol vertrouwen de door corona toch wel lege sporthal in. Waar normaal de tribunes goed gevuld zijn was het nu akelig leeg en stil in de sporthal.

Men wist uit eerdere ontmoetingen dat Sudosa een goed team is wat ook graag wil volleyballen en wat dus resulteert in lange rally’s en mooie punten. Begin van de wedstrijd moest Sudosa nog even wakker worden wat direct resulteerde in een 7-1 voorsprong voor de thuisploeg uit Slagharen. Helaas wisten de mannen uit Slagharen de voorsprong niet vast te houden doordat Sudosa de blokkering op de buitenkanten en de verdediging goed op orde had. De eerste set ging nipt verloren met 26-28.

Set twee ging gelijk op en met mooi spel werd elk punt zwaar bevochten. Aan het einde van de set nam Sudosa afstand en dat gat was te groot voor BANZO/Side-Out om nog te overbruggen, set twee werd verloren 20-25.

De derde set werd er door de heren van BANZO/Side-Out uit een ander spreekwoordelijk vaatje getapt, met goed spel en lange rally’s  werd er een voorsprong gepakt en niet meer losgelaten. Derde set werd gewonnen met 25-21.

Vierde set gingen we door waar we de derde set geëindigd waren, met mooie punten van beide kanten werd er door geen van beide partijen een gat geslagen en ging het boven de 20 ook gelijk op. Sudosa was echter beter in de eindfase van de vierde set. De vierde set ging dus ook nipt verloren met 23-25. Wat resulteerde in een 1-3 verlies.

De komende weken weer aan de bak  voor zolang de maatregelen het toelaten.