BANZO/Side-Out levert in navolging van Stijn de Ruijter (inmiddels spelend bij meervoudig landskampioen Dynamo/Apeldoorn en uitkomend in Jong Oranje) weer een jeugdspeler af aan Oranje.

De 15-jarige Chiel Mecklenfeld uit Schuinesloot is geselecteerd voor Oranje onder 16 (Oranje U16).

3 jaar geleden zijn binnen BANZO/Side-Out een 4-tal mannen gestart met een ambitieus doel voor de jongens jeugdlijn. Dat de ambities deels al beloond worden blijkt wel uit het feit dat diverse jeugdspelers ondertussen hun debuut hebben gemaakt in de landelijke 2e divisie en 3e divisie. Uiteraard wil men de komende jaren bij de (hogere) seniorenselecties van deze investeringen profiteren en het niveau aldaar verhogen. Ondertussen kloppen er steeds meer jeugdspelers aan de deur bij de diverse seniorenteams en van onderuit de jeugdlijn staat alweer een volgende groep 11-12 jarigen klaar om de route van hun voorgangers te volgen. Ook het aantal aanmeldingen bij de jongenslijn groeit gestaag bij BANZO/Side-Out.

Deze goede ontwikkelingen van de laatste jaren heeft tussentijds geresulteerd in een fraai succesmoment. De selectie van Chiel Mecklenfeld voor Oranje U16 is uiteraard een prachtige beloning voor Chiel, maar ook voor zijn trainers/coaches en natuurlijk voor volleybalvereniging BANZO/Side-Out.

Chiel komt uit in jongens B, maar maakte afgelopen seizoen ook al zijn debuut in het eerste herenteam van BANZO/Side-Out, uitkomend in de landelijke 2e divisie. Door Corona viel helaas de doorontwikkeling op clubniveau enigszins in het water, maar Chiel en veel van zijn teamgenoten stonden niet stil. Ze trainden ondertussen voor zichzelf door en daar waar de maatregelen het toelieten onder begeleiding van hun clubtrainers. Chiel maakt daarnaast al enige tijd deel uit van het regionaal talentencentrum te Groningen waar hij ook kon blijven doortrainen. Met als gevolg een selectie voor Oranje onder 16.

Met Chiel zijn selectie bewijst deze kleine dorpsvereniging, uitkomend op landelijk niveau, opnieuw dat het in staat is om jeugdig talent te ontwikkelen. Zowel het eerste herenteam als de jeugdteams bevatten veel jeugdig talent en men heeft aan de begeleidingskant veel mensen met een visie, kwaliteit en ervaring rondlopen. Met deze combinatie van factoren kan BANZO/Side-Out zijn sportieve toekomst verder uitbouwen.

Vanaf deze kant wensen wij Chiel veel succes!