Beste leden, ouders/verzorgers van leden en trainers,

Het is alweer zo ver: juni. De laatste trainingsmaand is aangebroken. Een seizoen dat ten einde komt met minimale training en wedstrijduren. Toch is het einde in zicht en hopen we op een mooie zomer: Het kabinet heeft 28 mei ook versoepelingen aangekondigd die vanaf 5 juni van kracht zijn:

  • Trainen voor alle leeftijden met het hele team is toegestaan, hierbij mag de 1.5 meter regel vervallen. Het maximaal aantal personen in de sporthal wordt opgehoogd tot 50.
  • Kleedkamers en douches mogen open (LET OP: Side-Out zal dit nog niet toe gaan staan, lees verder)

Normaal gezien wordt er maar 1 avond meer getraind in deze maand, echter is er overlegd met de stichting en de beheerder dat er wel volop getraind kan worden deze maand. Echter zitten er 2 voorwaarden aan vast:

  • De kleedkamers worden op de maandag en woensdag (de donderdag wordt gedaan door de beheerder)schoon gemaakt door het laatst spelende team. Dit team is verantwoordelijk dat de kleedkamers en toegangshal schoon opgeleverd worden. Dit mag middels een zachte bezem of stofzuiger bereikt worden. Bij binnenloop als het regent dient de vloer van de toegangshal en kleedkamer ook afgenomen te worden.
  • De douches hebben natuurlijk al een tijd stil gestaan en kunnen in verband met legionella NIET gebruikt worden. Deze worden pas begin volgend seizoen gereinigd. De douches kunnen dus NIET gebruikt worden.

Het team dat als laatste traint op de maandag en woensdag is Heren 1. Dit team is dan ook als verantwoordelijke aangewezen om deze taak op zich te nemen. Heren 1 traint tot en met 16 juni, hierna worden de hiervoor trainende teams verantwoordelijk. Zowel Heren 1 als de andere teams dienen hierin voldoende te communiceren om dit tot een succes te laten leiden.

We zien dit graag tot een succes gezien dit voorgaande jaren wel eens mis gelopen is. Communicatie is key! Ga dus weer lekker de hal in, train met elkaar, ontmoet je team en clubleden en maak er een goede laatste maand van! Maar let op: NIET DOUCHEN in de hal!

Namens het bestuur een hele fijne tijd in de hal, en een hele goede zomer gewenst.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-28-mei-in-eenvoudige-taal