Het eerste herenteam van de Slagharense volleybalclub Side-Out heeft zijn eerste versterkingen voor het seizoen 2021-2022 binnen. Het komende seizoen komt men wederom uit op landelijk 2e divisie niveau en worden de posities ingevuld door bestaande en nieuwe (jeugd)spelers. Ook het aankomende seizoen staat de uit Assen afkomstige trainer/coach Nico Huisman aan het roer van deze ambitieuze en enthousiaste groep spelers. Hiermee gaat Nico, na tussendoor enkele zeer succesvolle jaren werkzaam te zijn geweest bij DIO uit Bedum, zijn 10e seizoen bij Side-Out in.

Ondanks alle Corona perikelen van het afgelopen jaar heeft men zeker niet stilgezeten in het Slagharense volleybalkamp en zijn er enkele versterkingen te melden.

Vanuit de B-jeugd stroomt spelverdeler Chiel Mecklenfeld door en sluit daarbij definitief aan bij heren 1.

Hij zou afgelopen seizoen al zijn minuten maken in het eerste, maar Corona gooide roet in het eten. Chiel maakt een stormachtige ontwikkeling door bij Side-Out en dat is afgelopen seizoen ook buiten het Slagharense volleybalbolwerk niet onopgemerkt gebleven. Chiel heeft het afgelopen jaar meerdere (EK-kwalificatie)wedstrijden mogen spelen met pre-jeugd Oranje, traint daarnaast op Papendal en heeft al enkele keren mogen ruiken aan trainingen bij een eredivisieclub. Komend seizoen zal Chiel te zien zijn bij de eerste herenselectie van Side-Out.

Van het Zwolse CSV komt Matthijs Klok over.

Matthijs is geen onbekende voor een paar spelers uit de selectie, Nico Huisman en vele leden van onze vereniging. Nadat hij in de jeugdjaren bij Side-Out heeft gespeeld verkoos hij Zwolle om daar zijn studententijd ook volleyballend door te brengen. Nu zijn studie het einde nadert heeft Matthijs besloten te verhuizen naar het bij Slagharen nabij gelegen Gramsbergen en heeft hij contact gezocht met Nico Huisman om aan te kunnen sluiten bij heren 1. Met Matthijs heeft de selectie een speler in huis die zich kenmerkt als een fanatieke passer-loper, een aanjager en een prettige persoonlijkheid.

Met Chiel en Matthijs binnen de gelederen bestaat de selectie nu uit 11 spelers en er is ruimte voor meer spelers. Deels zal de ruimte ingevuld gaan worden door eigen jeugd in de persoon van Tim Anbergen.

Tim speelt in de B-jeugd, maar heeft de afgelopen periode volop meegedraaid in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hij zal het komende seizoen daar waar mogelijk aansluiten en in ieder geval de trainingen volop meedraaien. Met het deels aansluiten van Tim bewijst Side-Out wederom dat er voor de jeugd veel aandacht is en volop ruimte wordt geboden om zich als speler verder te ontwikkelen. Naast Tim trainen (en wanneer mogelijk spelen) er binnen de overige seniorenteams ook veel jeugdspelers mee en wellicht gaan ook daar weer enkele spelers de route van Tim en Chiel volgen.

Zoals bovenstaande laat zien zijn er weer volop mooie ontwikkelingen gaande binnen de herenlijn van volleybalvereniging Side-Out. De vereniging zet alles op alles om dit ook in de toekomst zo te houden. Om de toekomst te borgen is er niet alleen op technisch niveau en spelers gebied veel nodig, maar ook de faciliteiten rondom de teams zullen goed in orde moeten zijn en blijven. Om dit laatste verder te borgen is er binnenkort ook op faciliteiten- en sponsorgebied positief nieuws te melden. Hierover zal in een later stadium meer gecommuniceerd worden.

Met de uitbreiding van Matthijs, Chiel en Tim heeft heren 1 er goede versterkingen bij. Mede met hun gaat heren 1 en staf het nieuwe seizoen met veel vertrouwen en enthousiasme tegemoet.