In een goed gevuld en sfeervol sporthal ‘t Noorderslag te Slagharen heeft Side-Out heren 1 zijn eerste 2 punten gepakt van dit seizoen. De tegenstander van deze zaterdag en eerste competitieduel was het uit Assen afkomstige Sudosa.

Ondanks dat de tribunes een flinke bezetting kenden gold dat helaas niet voor de spelersbank van trainer/coach Nico Huisman. Het team kende vorig seizoen al wat hardnekkige blessures en het gros van deze blessures blijken toch een flinke aanslag te zijn geweest. Denk hierbij aan kruisbanden, schouder- en voetblessures die ook door verschillende spelers zijn opgelopen. Deze blessures waren al enige tijd duidelijk voorafgaand aan het seizoen alleen niet dat ze zo hardnekkig zouden zijn.

Ondanks de blessures begonnen de overige wel fitte spelers vol goede moed en energie, onder de bezielende support vanaf de tribunes, aan de wedstrijd.

Eigenlijk kenden de eerste 2 sets een identiek verloop. In het begin van beide sets speelde Side-Out met een relatief hoge persoonlijke foutenlast de gastheren in de kaart. Vreemd genoeg nam Sudosa dit euvel halverwege beide sets uitstekend over van Side-Out en wisten de jongens van Nico Huisman verrassend genoeg de eerste 2 sets eenvoudig in winst om te zetten. Met 25-19 en 25-16 pakte Side-Out deze sets waarbij wel opgemerkt moet worden dat, ondanks de ruime winstcijfers, vooral de 2e set toch al tekenen vertoonde van een verzwakkend Side-Out. Door het ontbreken van voldoende wisselmogelijkheden was Side-Out genoopt om te roeien met de riemen die het had waar de tegenstander kon buigen op een kwalitatief bredere en meer ervaren selectie. Dat laatste zou uiteindelijk ook het verschil gaan maken deze wedstrijd.

Vanaf set 3 greep de coach aan Assense zijde in en bracht een meer ervaren diagonaal aanvaller in het veld, die overduidelijk voor meer rust en vooral punten zorgde aan Assense kant. Dit samen met het fysiek zwakker wordende Side-Out zorgde ervoor dat Assen vanaf set 3 het initiatief overnam. Maar ondanks dat Side-Out op een schier onoverbrugbare achterstand kwam te staan sloeg rond 13-21 de paniek aan Assense kant toe. Side-Out wist door een sterke service en een enorm Assens foutenfestijn nog sterk terug te komen tot 19-21 en bracht de spanning op het scorebord volledig terug. Op het veld bleek die spanning achteraf niet terug te vinden, want vooral aan de hand van de eerder genoemde Assense diagonaal aanvaller wist Sudosa weer op tijd bij de les te komen en de set alsnog met 20-25 te pakken.

Voorgaande betekende nog steeds dat Side-Out alle kans had op een 3-1 overwinning, maar men speelde een beetje alsof men met 1-2 achterstond. Dit mede getuige de opmerking van een supporter die vroeg of Side-Out nou met 1-2 achterstond. Maar helaas bleek bij Side-Out de energie volledig weg te zijn en zowel set 4 als 5 werden eenvoudig door Sudosa met 16-25 en 10-15 binnengehaald.

Met deze uitslag wist Side-Out in ieder geval 2 welkome punten binnen te halen en vertrokken de gastheren met de andere 3 te vergeven punten.

Ondanks de nederlaag is het zaak voor de heren om vooral de getoonde beleving en energie mee te nemen, en vooral vast te houden, naar de volgende wedstrijden. De competitie is nog lang en voor de relatief jonge selectie in deze landelijke 2e divisie is er nog voldoende ruimte en tijd om zich te verbeteren. Daarnaast zal hopelijk de ziekenboeg langzamerhand wat leeglopen en gaan de goede ontwikkelingen in de jeugdopleiding van Side-Out gaandeweg het seizoen zijn vruchten afwerpen.

Aankomend weekend is men direct een speelronde vrij en kan men zich de komende weken richten op stevige trainingen. De eerstvolgende wedstrijd is uit, op zaterdag 2 oktober, in en tegen het Zwolse SVI. Volgens kenners een titelkandidaat en daarmee dus zoals het zich laat aanzien een zware, maar ook mooie uitdaging voor Side-Out.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 9 oktober tegen Hevoc uit Heerenveen. Aanvangsttijd 19:00 uur waarbij de heren graag weer genieten van het grote en aanstekelijke support vanaf de tribunes!