Na een rustperiode van bijna een jaar was het op donderdag 16 september voor de mannen van Side-Out heren 2 tijd om met de competitie 2021-2022 te beginnen. Een rustperiode die door de mannen zeer divers is ingevuld. De één werd vader, de ander verbrandde al zijn schepen achter zich en ging nieuwe uitdagingen aan en weer een ander zat 9 maanden op de bank om daarna voor vol te worden aangezien.

Het seizoen 2021-2022 start helaas met de nodige perikelen: Gert Jan Bril is herstellende van een operatie en Martin Klomp heeft knieklachten. Reden te meer voor trainer/coach/speler Fabian Kuiper om aanstromend talent Lars Meier uit te nodigen om de gelederen te versterken.

Eerste tegenstander van het seizoen was Set-Up uit het pittoreske IJsselmuiden. Het is onduidelijk wat er daar in het voer zit maar aan lengte heeft het team geen gebrek. Bij het inspelen sloegen zij geregeld deuken in de vloer waaruit de thuisploeg concludeerde dat het wel eens een lastige tegenstander kon blijken. Gelukkig voor de ploeg uit Slagharen bestaat het volleybalspel uit meer dan aanvallen alleen.

Vanaf het eerste fluitsignaal slaagden zij erin om voldoende servedruk te creëren waardoor de defensie van Set Up het lastig had. Aanvallend kwam het spel daardoor moeilijk van de grond waardoor Side-Out kansen kreeg. De thuisploeg wist deze kansen veelvuldig te benutten. Terwijl Henrik Bril en Peter Krook geregeld verwoestend uithaalden, wist Fabian Kuiper op slimme wijze gebruik te maken van de handjes van de IJsselmuidense blokkering. Roy Lamberink bleek weer koning op de middenas en zelfs Rik Belt kreeg enkele ballen met een (voor zijn doen) harde slag rechtstreeks naar de grond. Dit aanvallende geweld werd geregisseerd door de lekker spelende Martin Kuiper die, als spelverdeler, ook zelf tot aanvallen kwam.

De eerste drie sets kenden het zelfde verloop, lange tijd ging het gelijk op maar tegen het einde werd de foutenlast aan IJsselmuidense kant groter en ging Side Out er met de winst vandoor (25-18/25-20/25-18).

In de vierde set verslapte de aandacht en keek de thuisploeg al snel tegen een achterstand van 7 punten aan. Op dat moment werd Lars Meier in de ploeg gebracht om het tij te keren en met een ace maakte hij zijn aanwezigheid in de 3e divisie kenbaar. Lars viel prima in en samen met de rest van het team en de bankzitters bogen zij de achterstand om tot een gelijk opgaand spel waarop het tegen het einde van de set erg spannend werd. Uiteindelijk trok de thuisploeg ook de laatste set naar zich toe (27-25) en mag de ploeg zich vooralsnog koploper noemen (in ieder geval tot zaterdag).

Volgende week spelen de mannen van Side-Out weer thuis tegen oude bekenden DIOS uit Oldemarkt. Ook dan hopen de mannen de zaal weer te verlaten met 5 punten.